Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Școala parohială românească din Trento dezvoltă abilitățile micilor participanți

scoala_parohialaOre de lucru manual vor fi derulate de acum încolo la școala parohială română din Trento, pe lângă orele de cateheză, pentru a stimula atât socializarea copiilor români participanți cât și pentru a dezvolta spiritul antreprenorial, se arată într-un comunicat de presă al parohiei, preluat de Romanian Global News.
În ultima vreme, tot mai mult se vorbește despre îndepărtarea și „înstrăinarea” copiilor (și mai ales a tinerilor), de Dumnezeu și îndeosebi de Sfânta Biserică. Nu contestăm și nici nu negăm acest fapt, dar la întrebarea: “ce putem face pentru a împiedica sau a preveni problema dată?” (care, mulțumind Domnului, nu este „arzătoare” în parohia noastră) am hotărât, nu fără cuvenita binecuvântare, să nu vorbim mult, ci să acționăm.

Astfel, ne-am propus ca pe lângă lecțiile de cateheză, o dată pe lună, să organizăm ore de lucru manual în timpul cărora să dăm posibilitatea copiilor sa socializeze mai liber, mai deschis. Mai ales, că toate „lucrările” lor au fost distribuite cu drag enoriașilor din parohie în schimbul unei oferte. Din suma obținută în urma acestor „vânzări”, reușim să achităm o parte din chiria pentru sălile de clasă a școlii parohiale. Și așa, de la mic la mare, fie că au 4 ani sau fie că au 17 ani, cot la cot, contribuie la o creștere: la creșterea prieteniei, creșterea încrederii, creșterea abilităților pozitive, creșterea credinței. Și să vedeți ce lucrușoare minunate ies din mâna lor…Până în prezent am reușit să „aprovizionăm” parohia noastră cu săculețe pentru anafură și sticluțe pentru agheasmă. Și se știe bine: cine frumos muncește, frumos și se odihnește.

http://www.rgnpress.ro/rgn_14/index.php?option=com_content&view=article&id=20602:coala-parohial-romaneasc-din-trento-dezvolt-abilitile-micilor-participani&catid=49:cultura–culte&Itemid=74

Lasati un raspuns