Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

60 de milioane de euro pe an, bani negri rulaţi de mafia cimitirelor, ar putea declanşa răscoala cioclilor din Bucureşti!

cimitirCimitirele din Bucureşti sunt în fierbere! Groparii, angajaţi ai Administraţeii Cimitirelor (ACCU), sunt la un pas de a se răscula împotriva aşa numitei mafii a cimitirelor. Săptămâna trecută s-a scos cuţitul la unul dintre angajaţi, iar situaţia încă nu a fost aplanată.
Incidentul s-a produs în cimitirul Tudor Vladimirescu. Acesta este terorizat de câteva luni de anumite persoane care au legături în lumea firmelor de pompe funebre ce controlează activităţile funerare din cimitirele publice.
Libertatea a mai publicat anchete din această lume tenebroasă şi a arătat că anumite persoane au pus monopol, prin violenţă şi mită, pe activităţile funerare din cimitire şi îi tratează pe lucrătorii ACCU ca pe proprii lor scalvi. Adică îi pun să lucreze pentru ei. Nimeni nu are curaj să spună nimic. Pe site-ul Libertăţii a fost postată dovada înregistrată a modului în care ”regele” cimitirului Reînvierea cere taxă de protecţie unei firme de construcţii. Acestă firmă fusese angajată de un cetăţean să relizeze o lucrare în acest cimitir, dar ”regele” cerea 3.000 de lei pentru a-i lăsa să lucreze!

Din aceste motive apar, periodic, răbufniri din partea lucrătorilor ACCU, care se revoltă faţă de umilinţele la care sunt supuşi. Acum a venit rândul cimitirului Tudor Vladimirescu. ”O persoană, pe care conducerea adminstraţiei o ştie foarte bine, a scos cuţitul la mine săptămâna trecută. Nu sunt un caz izolat, s-a mai întâmplat şi altă dată. Tensiuena este foarte mare şi dacă nu se intervine de sus, se va întâmpla o nenorocire, cât de curând!”, ne-a spus unul din muncitorii agresaţi.

Primăria vrea să ”excomunice” regii cimitirelor

Surse din cadrul Primăriei Capitalei ne-au spus că situaţia este cunoscută şi că în curînd va fi propus un proiect de Hotărâre de Consiliu General prin care firmele de pompe funebre particulare să fie scoase din cimitirele Primăriei, iar serviciile funerare să fie realizate exclusiv de către ACCU. Este posibil ca propunerea să fie introdusă pe ordinea de zi a unei şedinţe, peste câteva săptămâni.

Jumătate din sumele rulate de serviciile funerare sunt nefiscalizate

Datele statistice furnizate de Asociaţiei profesioniştilor din domeniul funerar arată că în zona nefiscalizată din acet domeniu rulează cifre colosale. În serviciile funerare din România se rulează în total aproximativ 120 de milioane de euro pe an. Din aceşti bani, cel puţin jumătate, adică 60 de milioane de euro, intră în economia subterană a ţării – adică sunt bani nefiscalizaţi. Aceste sume colosale sunt motivul pentru care se ajunge la ameninţarea cu arme în cimitre, un loc care ar trebui să fie, totuşi, paşnic.

http://www.libertatea.ro/ultima-ora/60-de-milioane-de-euro-pe-an-bani-negri-rulati-de-mafia-cimitirelor-ar-putea-declansa-rascoala-cioclilor-din-bucuresti-1285257

Lasati un raspuns