Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Moment istoric – o nouă biserică pentru o nouă parohie ortodoxă română în Franța

15_parohie_metzPărintele Vasile Iorgulescu din Strasbourg anunță că duminică, 21 februarie 2016, a participat la prima Liturghie și a lua în primire, în localitatea Sarreguemines, biserica pe care Episcopia catolică de la Metz o va pune de acum înainte la dispozitia comunitătii ortodoxe române locale, transmite Romanian Global News.
“Aceasta reprezintă, să recunoaștem, un moment cu adevărat istoric. Este piatra de început a viitoarei Parohii române de la Sarreguemines! Intr-adevăr, am observat de câțiva ani încoace că tot mai mulți români trăitori pe meleagurile mozelane frecventează biserica noastră de la Strasbourg, în ciuda distanței și a dificultăților de tot felul. M-a impresionat râvna lor și dorința de a-și trăi credința cât mai intens prin participarea la slujbe și împărtășirea cu Sfintele Taine. Mi s-a părut, deci, firesc că asemenea oameni să dispună de propria lor biserică și de un preot deservent atunci când împrejurările o vor permite.

Dumnezeu a rânduit ca plinirea vremii să fie chiar acum, iar primul pas să fie găsirea unei frumoase și foarte funcționale biserici!

Preotul slujitor va fi hirotonit curând, la o dată pe care o va decide Inaltpreasfintitul Mitropolit Iosif. In așteptare, drumul este oarecum desțelenit…

După săvârșirea slujbei Obednitei, Conventia de utilizare a bisericii a fost semnată cu părintele Jean-Luc JOST, vicarul episcopal catolic de Sarreguemines – însoțit de președintele consiliului parohial – în prezenta multora dintre membrii comunității române locale. Cântarea la această primă slujbă a fost asigurată de Jean-Louis Engel si Pierre-Michel Faitrop, cei mai “români” dintre francezi, care ne-au însotit spre a împărtăsi cu noi bucuria acestui început.

Dumnezeu să binecuvinteze noua înfăptuire si să-i ajute pe fratii nostri ca, alături de viitorul lor preot, să aducă cinstire cuviincioasă prin rugăciune, cuvânt si faptă Tatălui, Fiului si Sfantului Duh, Treimii celei de o fiinntă si nedespărtite!” ne mai scrie Pr. V. Iorgulescu în corespondența citată.

http://www.rgnpress.ro/rgn_14/index.php?option=com_content&view=article&id=20883:moment-istoric-o-nou-biseric-pentru-o-nou-parohie-ortodox-roman-in-frana&catid=49:cultura–culte&Itemid=74

Lasati un raspuns