Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Vizită a Prea Sfințitului Episcop Dr. Mihail FILIMON, Episcopia Ortodoxă Română a Australiei și Noii Zeelande la Institutul “Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni

episcop_Dr_Mihail_FILIMON_Eudoxiu_HurmuzachiPrea Sfințitul Episcop Dr. Mihail FILIMON, episcop al Episcopiei Ortodoxe Române a Australiei și Noii Zeelande s-a întâlnit în data de 9 martie 2016 cu Eugen Tiberiu Popescu, director general IEH și cu Nicolae Brînzea, director general adjunct IEH la sediul Institutului „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni, transmite Romanian Global News.
În cadrul vizitei Prea Sfințitul Episcop Dr. Mihail FILIMON a mulțumit conducerii IEH pentru sprijinul acordat pentru promovarea şi păstrarea limbii române, a identităţii naţionale şi a valorilor culturale și spirituale ale poporului român în comunitățile românești din Australia și Noua Zeelandă.
Manuale de limba şi literatura română, tradiţii şi obiceiuri româneşti, spiritualitate și geografia României au fost trimise din partea IEH la sediul Episcopiei Ortodoxe Române a Australiei și Noii Zeelande din Melbourne, de unde au fost distribuite în Centrele Culturale aflate pe lângă fiecare parohie ortodoxă românească din Australia și Noua Zeelandă.

Între Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni și Episcopia Ortodoxă Română a Australiei și Noii Zeelande este semnat un protocol de colaborare care are în vedere creșterea calității învățământului românesc și promovarea competenței și a competitivității în comunitățile românești din Australia și Noua Zeelandă.

http://www.rgnpress.ro/rgn_14/index.php?option=com_content&view=article&id=21155:vizit-a-prea-sfinitului-episcop-dr-mihail-filimon-episcopia-ortodox-roman-a-australiei-i-noii-zeelande-la-institutul-eudoxiu-hurmuzachi-pentru-romanii-de-pretutindeni&catid=52:asociatii–ambasade&Itemid=73

Lasati un raspuns