Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Cum a ajuns un mormânt să fie amplasat în MIJLOCUL drumului

nancy-barnett-graveIniţial, în acest loc se afla un mic cimitir.
Şoferii care călătoresc noaptea spre oraşul Amity din statul american Indiana sunt întâmpinaţi într-un mod mai puţin obişnuit. În mijlocul şoselei se află un mormânt, care datează din secolul al XIX-lea.
Locul de veci aparţine lui Nancy Kerlin Barnett, o femeie decedată la vârsta de 39 ani şi care a fost înhumată aici la data de 1 decembrie 1831. Bineînţeles că în momentul în care ea a fost îngropată, în acest loc nu se afla o şosea, ci un mic deal, undea ei îi plăcea să vină şi să se relaxeze.
De-a lungul timpului, alţi membrii ai familiei Barnett au fost înmormântaţi în împrejurimi, fapt pentru care aici a început să se formeze un mic cimitir. Cu toate acestea, în anul 1901, administraţia locală din Amity a decis că în zonă trebuie să se construiască un drum, ce urma să treacă exact prin mijlocul terenului în care se aflau mormintele.

Aflând de acest demers, unul dintre locuitorii oraşului, Daniel Doty, s-a adresat primarului localităţii, spunându-i că bunica sa era înhumată în acel cimitir. Edilul nu a luat în considerare cererea bărbatului, aprobând planul iniţial de construire a şoselei.

În momentul în care au ajuns la faţa locului, muncitorii au avut o surpriză. Doty păzea mormântul bunicii sale cu o puşcă de vânătoare şi nimic nu părea să îl intimideze. Deşi autorităţile au încercat să îl convingă pe bărbat  să părăsească locul, el a refuzat în mod categoric. Prin urmare, constructorii s-au văzut nevoiţi să relocheze toate mormintele, cu excepţia celui în care se afla Nancy Barnett şi să traseze drumul în jurul locului de îngropăciune.

În anul 1912, mormântul a fost marcat cu o placă ce aminteşte de viaţa femeii, dar şi de întâmplarea care a avut loc după moartea acesteia. Pentru a proteja locul de distrugeri ulterioare, autorităţile au amplasat aici o placă din beton.

http://www.descopera.ro/dnews/15104504-cum-a-ajuns-un-mormant-sa-fie-amplasat-in-mijlocul-drumului-foto

Lasati un raspuns