Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Elevii olimpici la Religie premiaţi de Patriarhul României

olimpici_religieElevii olimpici la disciplina Religie din București au fost premiați de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, la biserica Parohiei Parcul Călărași transmite basilica.ro preluată de Romanian Global News.
În cadrul evenimentului „Icoana – fereastră către Dumnezeu”, ediţia a IX-a, organizat de Parohia Icoanei din Capitală în perioada 16 – 21 martie 2016, la Biserica „Sfinții Împărați Constantin și Elena” a Parohiei Parcul Călărași din București a avut loc în această seară premierea elevilor olimpici la disciplina Religie, faza pe Municipiul București. Premiile au fost înmânate olimpicilor de Patriarhul României.
Festivitatea de premiere a fost precedată de un concert cultural-misionar în timpul căruia mai multe coruri au interpretat cântece religioase.
În continuare, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a oferit premii olimpicilor la Religie. Elevii au primit diplome oferite de Centrul Eparhial, cărţi şi icoane oferite de Parohia Icoanei.
Este mare nevoie să transmitem generației tinere iubirea lui Hristos pentru copii și tineri, iubirea părinților și a profesorilor, a Bisericii și a societății în general, a arătat Patriarhul României în cuvântul adresat elevilor, profesorilor și organizatorilor.
„Avem bucuria să constatăm că tinerii care învață Religia se întrec în a exprima bucuria și cunoștințele lor. Sunt de o mare și frumoasă strălucire aceste olimpiade la Religie. Ele antrenează foarte mult copiii și tinerii spre bucuria părinților, dar și a profesorilor de Religie”, a spus Preafericirea Sa.
Preafericitul Părinte Daniel a mai arătat că darul cel mai mare este cultivarea darurilor: „Mai întâi le identificăm și apoi le cultivăm, moment în care le punem în circuitul iubirii față de Dumnezeu prin rugăciune și față de semeni prin fapte bune, printr-un cuvânt bun sau o cântare frumoase. Toate acestea sunt fapte ale harului lui Dumnezeu lucrător în oameni. Sfântul Ioan Damaschin spunea că nu are timp să citească multe cărți, dar când intră în biserică și vede mulțimea sfinților pictați îndată se umple de bucuria vederii slavei lui Dumnezeu din icoanele sfinților, de curajul martirilor și de viețuirea sfântă a cuvioșilor”.
La faza pe municipiu a olimpiadei de Religie s-au înscris 287 de elevi, dintre care 18 s-au calificat la etapa națională, 139 au obținut locurile 2 și 3 și mențiune, iar 130 de elevi, prezenți la premiere, au primit diplome de participare.
Acest eveniment cultural misionar dedicat educaţiei religioase a tineretului creştin ortodox a fost organizat de Trinitas TV, Sectorul învăţământ şi activităţi cu tineretul și Sectorul cultural şi comunicaţii media ale Arhiepiscopiei Bucureștilor şi de Protopopiatul Sector II Capitală.

http://www.rgnpress.ro/rgn_14/index.php?option=com_content&view=article&id=21178:elevii-olimpici-la-religie-premiai-de-patriarhul-romaniei&catid=53:eveniment&Itemid=77

Lasati un raspuns