Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

La împlinirea a 102 ani de la uciderea părintelui Balamace de către antarții greci, la București va avea loc Comemorarea Martirilor Români din Balcani

balamaceUn moment comemorativ dedicat Martirilor Români din Balcani va avea loc miercuri, de 23 martie 2016, la Biserica Sfântul Gheorghe din București, transmite Romanian Global News.
Evenimentul este organizat de Institutul Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni în parteneriat cu Societatea de Cultură Macedo- Română. Momentul va cuprinde un parastas și mici alocuțiuni ale invitaților.
Pe data de 23 martie 1914, Părintele Haralambie Balamace împreună cu alți trei români/aromâni, era martirizat (jupuit de viu și străpuns cu baioneta) la Corcea pentru faptul că slujea lui Cristos în limba română și se lupta pentru identitatea românească.
Acești patru români fac parte dintr-o serie de circa 500 de români din Balcani, învățători, profesori, preoți, dar și simpli elevi care au fost uciși în condiții bestiale de către antarții greci pentru că apărau identitatea românească și slujeau comunităților din care făceau parte în limba română/dialectul aromân/dialectul meglenoromân.

http://www.rgnpress.ro/rgn_14/index.php?option=com_content&view=article&id=21196:la-implinirea-a-102-ani-de-la-uciderea-printelui-balamace-de-ctre-antarii-greci-la-bucureti-va-avea-loc-comemorarea-martirilor-romani-din-balcani-&catid=53:eveniment&Itemid=77

Lasati un raspuns