Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Preşedintele României a vizitat biserica românească din Istanbul

iohannis_istambul_bisericaPreședintele României, Klaus Iohannis, a vizitat marţi, 22 martie 2016, Biserica „Sfânta Muceniţă Paraskevi” din Istanbul, Turcia. Preşedintele României şi delegaţia care l-a însoțit au fost întâmpinați de Înaltpreasfinţitul Părinte Gennadios de Sassima şi de Părintele paroh Sergiu-Marcel Vlad în Biserica „Sfânta Muceniţă Paraskevi”, ctitorie brâncovenească și locașul de cult în care românii din Istanbul și din Turcia se roagă începând cu anul 2004, transmite Romanian Global News.
Părintele Sergiu Marcel Vlad le-a adresat un cuvânt de bun venit și le-a prezentat istoria bisericii. În continuare, Excelenţa Sa, Domnul Klaus Iohannis, a mulțumit pentru primirea călduroasă și a transmis Patriarhiei Ecumenice mulțumiri pentru faptul că a pus această biserică la dispoziția românilor.

La rândul său, Înaltpreasfinţitul Părinte Gennadios a transmis mesajul de bun venit din partea Patriarhiei Ecumenice și a evidențiat bunele relații existente între Patriarhia Ecumenică și Patriarhia Română, a precizat Părintele Sergiu Vlad.

La finalul vizitei, Președintele României a primit în dar din partea preotului paroh o copie a icoaneiMaicii Domnului cu Pruncul, icoană aflată în Catedrala Patriarhală.

În cadrul acestei vizite, de la ora 17:00,la Çirağan Palace Hotel Kempinskia avut loc întâlnirea Preşedintelui României cu o parte din membrii diasporei româneşti din Istanbul.

Din delegația președintelui au făcut parte: Lazăr Comănescu, Ministrul Afacerilor Externe, Radu Onoferi, Ambasadorul României în Turcia, Iusein Ibram, Deputat în Parlamentul României, Varol Amet, Deputat în Parlamentul României și mai mulți Consilieri Prezidențiali.

http://www.rgnpress.ro/rgn_14/index.php?option=com_content&view=article&id=21219:preedintele-romaniei-a-vizitat-biserica-romaneasc-din-istanbul&catid=47:politic&Itemid=78

Lasati un raspuns