Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Sărbătoare și comuniune în Duminica Ortodoxiei la Catania – Sicilia

biserica_siciliaDuminică 20 martie, la Sfânta Liturghie ortodocșii din Catania au primit Trupul și Sângele Mântuitorului și cuvântul de învățătură adresat lor de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române. Evlavia a unit în acest an la Catania toate cele trei parohii ortodoxe: parohia rusă Sfânta Agata, în frunte cu părintele Apollinarie, parohia greacă Sfântul Ierarh Leonși parohia română Sfânta Agata păstorită de părintele Mihai Gabriel Ichim, transmite Romanian Global News.
Astfel slujba de Te Deum a dăruit rugăciunile tuturor celor prezenți în patrugraiuri: italienesc, românesc, grecesc și slavonesc.Înveșmântați în straiele strămoșești, fiecare etnie și-a manifestat credința, purtând icoanele la care se roagă zi de zi, pe străzile orașului în care trăiesc.

Tinerii din parohia română, coordonați de preoteasa Geta Ichim, au realizat timp de 2 săptămâni o icoană a Maicii Domnului cu Pruncul, schițată de pictorul Vasile Mutu. Ei au alcătuit un mozaic din hârtie colorată, de peste 1 metru, rostind pentru fiecare element rugăciunea inimii.

În Duminica Ortodoxiei sufletele românilor, italienilor, rușilor, ucrainenilor, bulgarilor și grecilor din Catania s-au unit într-un buchet oferit Maicii Domnului pentru a-l ridica mai sus, la cer…

http://www.rgnpress.ro/rgn_14/index.php?option=com_content&view=article&id=21214:srbtoare-i-comuniune-in-duminica-ortodoxiei-la-catania-sicilia&catid=49:cultura–culte&Itemid=74

Lasati un raspuns