Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Băsescu nu vrea moschee la Bucureşti şi-l trimite pe Iohannis să se facă muftiu la Sibiu. „România trebuie să rămână creştină”

vizita-in-turcia-23-martie-2016-24 Fostul preşedinte Traian Băsescu susţine că există un plan de islamizare a Europei, un pas fiind şi construcţia de moshei, şi-l atacă dur pe Klaus Iohannis care a vorbit, în Turcia, despre ridicarea unui astfel de edificiu la Bucureşti. „Sper că după ce îşi termină primul mandat la Cotroceni, să se întoarcă la Sibiu şi să nu se facă muftiu la Bucureşti”, a spus fostul preşedinte.
„Parte din islamizare este construcţia accelerată de moschei peste tot în Europa. Eu zic, dobrogean şi ca bucureştean adoptat, că România are atâtea moschei câte îi trebuiesc pentru a acoperi nevoile musulmanilor trăitori în România. Nu avem nevoie de un proces accelerat de islamizare generat de năravurile pe care, aşa cum şi preoţii ortodocşi le au, „veniţi popor la mine”, la fel fac şi imamii islamişti şi adună cât mai mult popor în jurul lor. Este bine ca România să rămână creştină, să îşi urmeze drumul ei de ţară creştină, poporul român să îşi urmeze drumul de popor creştin, şi să nu trecem la un proces nejustificat de a creşte impactul cultului islamist, a musulmanismului în România”, a declarat Băsescu.

El l-a criticat dur pe preşedintele Klaus Iohannis pentru că a reluat discuţia la nivel înalt, în ultima vizită în Turcia, privind construcţia unei moschei în Bucureşti.

„Dacă Iohhanis tot i-a propus lui Erdogan, ca şi Ponta, că, gata, este ca şi ridicată moscheea, sper că după ce îşi termină primul mandat la Cotroceni, să se întoarcă la Sibiu şi să nu se facă muftiu la Bucureşti”, a mai spus Băsescu.

După întâlnirea cu preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdoğan, Klaus Iohannis a declarat că în privinţa construcţiei moscheii la Bucureşti „s-a ajuns în faza solicitării autorizaţiei de construcţie. După cum ştiţi, chestiunea este de competenţa Primăriei şi se lucrează la aceste documentaţii”

„Bineînţeles, vocile contra se pot auzi în orice ţară. În timpul vizitei pe care am făcut-o la Bucureşti, am discutat această chestiune cu domnul Preşedinte. În momentul de faţă, colegii noştri lucrează pentru a obţine autorizaţiile necesare, avem şi un proiect definitivat, dar, în acest moment, noi dorim să dezvoltăm acest proiect. Acest lucru va fi expresia cea mai frumoasă a dialogului şi a solidarităţii dintre cele două ţări”,a spus şi Recep Tayyip Erdoğan.

http://www.gandul.info/politica/basescu-nu-vrea-moschee-la-bucuresti-si-l-trimite-pe-iohannis-sa-se-faca-muftiu-la-sibiu-romania-trebuie-sa-ramana-crestina-15154001

Lasati un raspuns