Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Papa Francisc a devenit personajul unei cărţi de benzi desenate

popefrancis-180Viaţa Pontifului este celebrată în cartea de benzi desenate de 25 de pagini, “Faith Series: the Life of Pope Francis”.
Volumul “Faith Series: the Life of Pope Francis”, publicat la editura Storm Comics/Bluewater, este a doua carte de benzi desenate în care este înfăţişată viaţa unui papă. Biografia lui Papa Ioan Paul al II-lea a fost transpusă în anii ’80, într-o carte de benzi desenate, la editura Marvel Comics.
Pe cuprinsul celor 25 de pagini ale cărţii se va desfăşura povestea lui Papa Francisc, argentinianul Jorge Mario Bergoglio, presărată cu amănunte revelatoare despre “copilăria, instruirea şi înscăunarea drept cel de-al 266-lea papă în Biserica Catolică, primul de pe continentul american din pepiniera de suverani catolici.
Papa Francisc este poreclit “Suveranul poporului”. Papa Francisc e celebru pentru că a destăinuit public că preferă o instituţie bisericească ce abundă de preoţi frământaţi şi conştienţi, cu oameni ce-şi expun suferinţele, o biserică pângărită de lumesc şi de tot ce-i printre mireni, tocmai pentru ca preoţii ce o formează s-au împlântat în sânul societăţii unde se despleteşte viaţa, decât o Biserică ce-şi cultivă nefirescul, în recluziune, apărându-se în coconul ei de lumea înconjurătoare.

http://www.descopera.ro/dnews/15154444-papa-francisc-a-devenit-personajul-unei-carti-de-benzi-desenate

Lasati un raspuns