Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Nou început de slujire în Parohia ”Paisie Aghioritul” din Cuggiono – Magenta

biserica_milano_magentaJoi, 31 martie, s-a pus început de slujire în Parohia cu hramul “Sfântului Paisie Athonitul” din Cuggiono-Magenta. Această parohie va deservi nevoile spirituale ale românilor ortodocși, și nu doar români, din zona de Nord Vest a Zonei Metropolitane Milano, la granița cu regiunea Piemonte.
La inaugurare, s-a săvârșit Acatistul Mântuitorului Iisus Hristos în limbile italiană și română, apoi cu apă binecuvântată s-au sfințit obiectele liturgice. Au fost prezenți Părintele Protopop Pompiliu Nacu, Părintele Laurențiu Nacu, parohul bisericii din Pioltello, precum și DonAngelo Sgobbi, parohul romano-catolic din Cuggiono.
În cuvântul său, părintele protopop a transmis arhiereștile binecuvântări din partea Prea Sfințitului Episcop Siluan și a subliniat ca înfiecare biserică italiană ce se deschide pentru comunitatea românească se continuă rugăciunile pentru ctitorii și binefăcătorii respectivului locaș. Mai mult, rugăciunile noastre îi cuprind pe frații creștini ortodocși, dar și pe locuitorii acelei comunități si pe întreg poporul italian și conducătorii săi, după cum ne îndeamnă și Sfântul Apostol Pavel.

Duminică, 3 aprilie, s-a săvârșit prima Dumnezeiasca Liturghie. Înainte de Liturghie, Don Angelo împreună cu membrii comunității sale, însoțiți de primarul orașului Cuggiono și de fanfara citadină, au salutat comunitatea ortodoxă. În cuvântul său, domnul primar a subliniat importanța pe care biserica fostului oratoriu o are pentru cuggionezi, cei care au crescut în curtea ei. Insa ea primește astazi si pe noii membri ai societății italiene, aflate în continuă schimbare.

Don Angelo și-a manifestat speranța că, într-o bună zi, Bisericile vor fi din nou împreună. Acest proces, s-a spus în continuare, nu va fi doar rezultatul unor hotărâri la nivelul ierarhiei, ci al apropierii poporului deDumnezeu.

În încheiere, părintele Claudiu a mulțumit autorităților civile și religioaseitaliene și a asigurat pe cuggionezi că, oferindu-le această biserica ortodocșilor români, nu pierd un locaș de cult, ci câștigă un altar la care se vor înălța rugăciuni și pentru “locuitorii acestuioraș, pentru poporul italian si conducătorii țării și pentru armata iubitoare de Hristos”.

http://www.rgnpress.ro/rgn_14/index.php?option=com_content&view=article&id=21383:nou-inceput-de-slujire-in-parohia-paisie-aghioritul-din-cuggiono-magenta&catid=49:cultura–culte&Itemid=74

Lasati un raspuns