Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

MIERCUREA MARE. Ziua în care Iisus a fost vândut pe 30 de arginţi

iuda_miercurea_mareÎn această zi, Iisus Hristos a fost vândut de către Iuda Iscarioteanul, unul dintre ucenicii săi, pentru 30 de arginţi. Tot în MIERCUREA MARE se face pomenirea femeii celei păcătoase, care aflând că Mântuitorul se află în casa lui Simon Leprosul, a luat un vas cu mir înmiresmat, de mare preţ, ca să-l toarne pe capul lui Iisus Hristos, iar cu părul capului ei ştergea lacrimile ce-i picau din ochi pe picioarele Domnului.
Miercurea Mare ne apropie Şi mai mult de Sfintele Paști, astfel că Biserica a rânduit să luăm aminte în această zi la două exemple.Primul este cel al păcătoasei desfrânate, înstrăinare de Dumnezeu, care aducând în aceasta zi, cu mare căinţă, smerenie şi cu multe lacrimi, mir de mare preţ şi ungându-L pe Hristos, devine mironosiţă.

Al doilea exemplu este cel al lui Iuda Iscarioteanul, ucenicul care, deşi apropiat de Domnul, L-a vândut, tot astăzi, pentru treizeci de arginţi fariseilor şi cărturarilor ce voiau să-L ucidă. Vânzarea făcută de Iuda a făcut ca, mai târziu, Sfânta Tradiție a Bisericii să rânduiască ziua de miercuri ca zi de post, alături de vineri, ziua în care Iisus a fost răstignit, acestea fiind cele doua zile ale săptâmanii în care creştinii trebuie să postească de-a lungul întregului an.

Potrivit tradiţiei, muncile la câmp sunt permise doar până miercuri, iar de joi bărbații rămân pe lângă casă, ajutându-și nevestele la treburile casnice.

http://www.realitatea.net/miercurea-mare-ziua-in-care-iisus-a-fost-vandut-pe-30-de-arginti_1928897.html

Lasati un raspuns