Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

O catedrală ortodoxă istorică a fost distrusă într-un incendiu la New York

catedrala_ortodoxa_manhattan_arsaO catedrală ortodoxă sârbă din New York a fost distrusă duminică seara într-un incendiu izbucnit în cartierul Manhattan.
Din catedrala Sfântul Sava nu au mai rămas decât zidurile și câteva grinzi înnegrite care susțineau acoperișul. Interiorul a fost distrus în întregime, iar pompierii s-au temut luni dimineața că partea de sus a fațadei se va prăbuși.
La momentul izbucnirii incendiului, nicio persoană nu se afla în clădirea de pe strada 26, în apropierea faimoasei clădiri Flatiron. Doar portarul care s-a grăbit în interior la momentul izbucnirii incendiului a fost ușor intoxicat cu fum.“Nu se cunoaște încă cauza incendiului”, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al pompierilor.

Incendiul s-a produs duminică seara în ziua Paștelui ortodox, după o liturghie la care participaseră circa 700 de persoane, a declarat pentru AFP părintele Djokan Majstorovic.

Peste 170 de pompieri au luptat timp de mai multe ore împotriva dezastrului.

Biserica în stil neo-gotic, construită între anii 1850-1855, a fost inițial o biserică episcopală, înainte de a fi achiziționată în 1943 de către comunitatea sârbă din New York pentru suma de 30.000 de dolari. Biserica a fost redeschisă în 1944 drept catedrală ortodoxă sârbă dedicată Sfântului Sava, patronul spiritual al sârbilor.

http://www.rgnpress.ro/rgn_14/index.php?option=com_content&view=article&id=21610:o-catedral-ortodox-istoric-a-fost-distrus-intr-un-incendiu-la-new-york&catid=49:cultura–culte&Itemid=74

Lasati un raspuns