Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Morţi îngropaţi în lanul de lucernă

morminteDoi decedaţi din localitatea Săruleşti Sat sunt în proces cu o firmă din localitate. Motivul: mormintele în care au fost puşi pentru odihna de veci sunt ilegale. Asta pentru că în anul 2004 primăria localităţii a dat un aviz de înhumare aiurea, pe un teren privat.
La intrarea în Săruleşti Sat, după ce treci de cimitir, apare pe dreapta un câmp de lucernă cu două morminte înfipte în mijlocul lui. Există un obicei de a îngropa morţii în grădina gospodăriei, adică în altă parte decât cimitirul localităţii, dar este o practică întâlnită în Ardeal. În localităţile de pe Valea Mostiştei din Bărăgan, acest obicei nu este cunoscut. Şi atunci, ce caută acele morminte în mijlocul câmpului?

Procesul durează de 12 ani

În anul 2004, primarul de atunci al comunei Săruleşti a dat un aviz abuziv pentru înhumarea a doi decedaţi pe terenul unei societăţi de piscicultură. Nu se ştie care a fost motivul, cert este însă că primarul a pierdut alegerile ulterior, preotul care a slujit s-a mutat la altă parohie, aşa că societatea piscicolă se judecă de 12 ani cu administraţia publică locală pentru eliberarea terenului, fără nici un rezultat, chiar dacă mormintele sunt ilegale.

Asta pentru că deshumarea şi infracţiunea de profanare de morminte sunt la foarte mică distanţă una de alta, pe de o parte, iar decedaţii au primit deja loc de veci din partea primăriei, nu îl pot primi şi pe al doilea, pe de altă parte…

http://www.libertatea.ro/stiri/stiri-interne/morti-ingropati-lanul-de-lucerna-1476783

Lasati un raspuns