Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Papa Francisc ne impartaseste idei SURPRINZATOARE despre sex

papa-francisc-180Am putea spune ca nu sunt surprinzatoare ci mai degraba normale, declaratiile pe care Papa Francisc le-a facut in documentul ”Bucuria dragostei”. Interdictiile religioase au determinat de-a lungul timpului adevarate drame umane, in special pentru femei, acolo unde sexualitatea a fost vazuta mii de ani ca pe ceva murdar, daunator, nevrednic, si mai ales cea care te ”aduce in pacat”. Speram ca se intelege modul in care vorbim despre sexualitate in cele mai normale si sanatoase exprimari, acelea in care omul isi cunoaste trupul si libertatea lui, in care nu se ascunde, in care se accepta cu toate organele pe care insusi creatorul i le-a oferit si care se manifesta plenar intr-o relatie de iubire. Oficial Media a adus recent in atentia dumneavoastra un material semnat Cristi Iordache, tot pe aceasta tema, pe care vi-l recomandam sa-l re(cititi):

Inhibarea sexualității hranește ființa cu tensiuni, cu degradarea stimei de sine, cu stări de nemulțumire și nesiguranță.

Daca există o singură persoană care a reușit sa cutremure radical instituția pe care o conduce, aceea este papa Francisc. Suveranul Pontif a lansat recent un document religios de 256 de pagini, intitulat „Amoris Laetitia”,  cunoscut si sub numele de ” The Joy of Love”(Bucuria dragostei), acolo unde isi împărtășește convingerile cu privire la aspectele legate de familie, inclusiv de comunicare, angajamentul luat in familie, divorț, căsătorie, și . . . nu in ultimul rand despre sex. Le-am adunat pentru dumneavoastra pe cele mai importante, scrie popsugar.com

1. Sexualitatea este un cadou.

„Dumnezeu însuși a creat sexualitatea, care este un dar minunat pentru creaturile sale.”

2. In timpul actului sexual, ar trebui să luați partenerul serios.

„Sexualitatea nu este un mijloc de mulțumire sau de divertisment, este un limbaj interpersonal în care celălalt este luată în serios, în demnitatea sa sacră și inviolabilă.”

3. Sexul este o modalitate de a-ti exprima dragostea.

„În catehezele sale despre teologia trupului, Sfântul Ioan Paul al II-lea sustine că diferențierea sexuală nu este doar ” o sursă de fecunditate și de procreație „, si trebuie sa posede capacitatea de iubire, acea iubire in care fiecare persoana devine un cadou reciproc pentru celalalt.

4. Nu trata un partener sexual ca pe un obiect.

„În zilele noastre, sexualitatea riscă să devina otrăvita de mentalitatea ” folosit si aruncat.”  Corpul celuilalt este adesea privit ca un obiect care urmează să fie utilizat atâta timp cât acesta oferă satisfacție, si respins odată ce nu mai este atrăgător. Ne putem ignora sau trece cu vederea formele continue de dominație, aroganță, abuz, perversiune sexuală, și violența, care sunt produsul unei înțelegeri total gresite a sexualității? ”

5. Respingeti noțiunea interpretata în mod greșit că femeile trebuie să supuna sexual  bărbaților

„Orice formă de supunere sexuală trebuie să fie respinsă în mod clar. Aceasta include toate interpretările inadecvate cum se arata si in Scrisoarea către Efeseni, unde Pavel spune ca femeile să” fie supuse bărbaților voștri „(Efeseni 5:22). Eset foarte important sa fiti atenti la mesajele care reies din aceste invataturi.

„După cum Sfântul Ioan Paul al II-lea a observat cu înțelepciune:” Dragostea exclude orice fel de supunere prin care soția ar putea deveni un servitor sau un sclav al soțului. Comunitatea sau cei care unesc aceste legaturi, trebuie sa stabilească  faptul ca prin căsătorie se realizeaza o ”donație reciprocă a sinelui”, care este, de asemenea, o supunere reciprocă. ” De aceea Pavel continuă să spună că „bărbații ar trebui să-și iubească soțiile ca pe trupurile lor” (Efeseni 5:28) Textul biblic este de fapt preocupat de a încuraja pe toată lumea să depășească un individualism mulțumit de sine și să fie în permanență conștient de alții:. „Supuneți-va unul față de celălalt „(Efeseni 5:21).”

6. Dragostea autentică include afecțiunea sexuală.

„Trebuie să ne amintim că iubirea autentică, de asemenea, trebuie să fie în măsură să-l primească pe celălalt, să-i accepte vulnerabilitatea și nevoile proprii, precum și să primească cu recunoștință sinceră și plină de bucurie expresiile fizice ale iubirii găsite într-o mangaiere, o îmbrățișare, un sărut, și uniunea sexuală. ”

7. Adevărata iubire transcende corpul uman.

„De-a lungul timpului, intr-o casatorie oamenii se schimba fizic, dar acest lucru nu inseamna ca iubirea și atracția trebuie să se estompeze. Il iubim pe cel de langa noi pentru ceea ce este si nu doar pentru trup. Deși organismul îmbătrânește, el încă mai exprimă  identitatea aceea personală  de care ne-am indragostit la inceputul relatiei. ”

http://oficialmedia.com/papa-francisc-ne-impartaseste-idei-surprinzatoare-despre-sex/

Lasati un raspuns