Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Al XV-lea Simpozion Internațional de studii despre cultura și spiritualitatea Sfântului Munte Athos

simpozion_athos_romaniaSâmbătă, 14 mai 2016, a avut loc la Roma al XV-lea Simpozion Internațional despre cultura și spiritualitatea Sfântului Munte Athos cu tema “Privirea care tămăduiește. Icoanele făcătoare de minuni din Sfântul Munte Athos între istorie și evlavie”. Evenimentul a fost organizat de Asociația “Insieme per l’Athos”, în colaborare cu Academia Română din Roma, și a avut loc în sala de conferințe a Academiei amintite.

După deschiderea oficială și salutul numeroaselor autorități religioase și civile prezente sau delegate, relatările ce au urmat au cuprins o vastă arie de cercetare: istorică, teologică, artistică etc. Au fost videoproiectate și explicate unele din cele mai frumoase și cunoscute icoane făcătoare de minuni din Sfântul Munte.

Salutul Preasfințitului Părinte Episcop Siluan a fost transmis de Părintele Arhimandrit Atanasie, Vicar administrativ al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, care a susținut o prelegere despre icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului – Prodromița – de la Schitul Românesc “Sfântul Ioan Botezătorul”. De asemenea, Grupul Psaltic “Sfântul Dionisie Exiguul” al Episcopiei, condus de părintele Marian Jianu, a interpretat o serie de piese bizantine din repertoriul pascal.

La acest important eveniment cultural, spiritual și artistic, au luat parte numeroși cercetători, profesori, clerici, dar și mireni români, italieni și numai, doritori să afle cât mai mult despre bogăția și frumusețea pe care o păstrează Sfântul Munte Athos, oază de autentică spiritualitate ortodoxă internațională.

http://www.rgnpress.ro/rgn_14/index.php?option=com_content&view=article&id=21761:al-xv-lea-simpozion-internaional-de-studii-despre-cultura-i-spiritualitatea-sfantului-munte-athos&catid=49:cultura–culte&Itemid=74

Lasati un raspuns