Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Michael Hopkins, astronautul care a dus Preasfântul Sacrament în spațiu

michaelhopkins„Când se vede Pământul din această poziție și se observă de sus toate frumusețile naturale existente, este într-adevăr greu de concluzionat că nu a existat o Forță inteligentă care a creat toate acestea” – sunt cuvintele lui Michael S. Hopkins, colonel al U.S. Air Force și astronaut al NASA, plecat în septembrie 2013 la bordul navetei Soyuz TMA-10M pentru a ajunge la stația spațială internațională.
Cu puține săptămâni înainte de a pleca, astronautul american a completat parcursul de cateheză pentru adulți pe care Biserica Catolică îl propune celui care cere să se boteze catolic. O convertire, a explicat el, născută nu numai pentru că soția și cele două fiice adolescente sunt la rândul lor catolice, ci pentru că „simțeam că lipsea ceva în viața mea”. Grație unui acord special cu Arhidieceza de Galveston-Houston și cu ajutorul părintelui James H. Kuczynski, paroh al bisericii „Santa Maria Reina” din Friendswood, Hopkins a dus cu el în spațiu o pixidă cu șase ostii consacrate, împărțite fiecare în patru bucăți.

Suficient pentru a putea primi Împărtășania o dată pe săptămână timp de cele 24 de săptămâni cât a rămas la bordul stațiunii speciale. „Știind că Isus era cu mine, am înfruntat cu mai mare siguranță momentul în care am ieșit din stațiunea spațială, mergând în golul universului”, a spus el. În acord cu un funcționar de la NASA, Hopkins în toate cele 24 de săptămâni ale misiunii a primit via e-mail chiar și omilia parohului său.

Fotografiile în care astronautul se ruga în „capela” spațială, un atriu din sticlă numit „Cupola” care oferă o panoramă cosmică, au amintit multora de noaptea de Crăciun din 1968, când americanul Frank Borman, la bordul lui Apollo 8 în orbită în jurul lunii, a citit cartea Genezei în transmisiune directă, unul dintre momente cele mai memorabile. În 1994, Sid Gutierrez, Thomas Jones și Kevin Chilton s-au rugat împreună în space shuttle în zbor la 125 de mile deasupra Oceanului Pacific, în timp ce astronautul Mike Massimino a voit să se spovedească înainte de plecare, în 2000, ducând cu el un steag al Vaticanului pe care – odată aterizat pe Pământ – l-a dăruit Papei Ioan Paul al II-lea.

Au făcut înconjurul lumii fotografiile lui Samantha Cristoforetti pe naveta care, în 2014, a dus-o în spațiu, în spatele căreia apar câteva icoane creștine și un crucifix. „Spun că nu există atei în tranșee, dar probabil nu sunt nici în navetele spațiale”, a ironizat astronautul american Michael Timothy Good. (material Zenit tradus de pr. Mihai Pătrașcu pentru ITRC.ro)

Michael Hopkins, astronautul care a dus Preasfântul Sacrament în spațiu

Lasati un raspuns