Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Festivalul Bucuriei 2016- Protopopiatul Triveneto Italia

festival_italiaDuminică, 22 mai 2016, cu binecuvântarea PS Episcop Siluan, a avut loc “FestivalulBucuriei” ediția 2016 în Protopopiatul românesc Triveneto I, care areunit câteva sute de copii și tineri români ortodocși de pe tot cuprinsul protopopiatului, transmite Romanian Global News.

Anul acesta, Festivalul s-a desfășurat la San Donà di Piave, gazdă fiind PC PărinteFlorin Cherecheş împreună cu credincioșii din aceastaparohie, care ne-au primit cu multă bucurie în mijlocul lor.

Prin cuvântul de bun venit adresat participanților, PC. Părinte Protopop Avram Mateia arătat importanța acestei întâlniri pentru tineriiromâni din protopopiat, propunându-le acestora pe viitor o participare mult maisusținută și activă la viața comunităților din care facparte, precum și la activitățile propuse de Frățiile Nepsis din fiecare parohie.

Pe toată durata spectacolului, într-o atmosferă de bucurie, s-au interpretat cântăripascale, cântece pentru copii, s-au recitat poeziireligioase și patriotice pline de ethosul și frumusețea sufletului românesc, s-auinterpretat câteva piese la pian, vioară și clarinet, s-auprezentat scenete teatrale interpretate de copii, s-a dansat și s-a cântat muzicăpopulară și nu numai. Toate acestea au încântat în moddeosebit auditoriul prezent în sală, tinerii fiind răsplătiți cu multe aplauze șiaprecieri.

La secțiunea ‘sport’, au avut loc concursuri la tenis de masă, la care au participatfoarte mulți copii și tineri, precum și meciuri de fotbalunde participat mai multe echipe parohiale, însoțite și susținute de galeriilezecilor de suporteri microbiști.

Merită de amintit cu privire la ediția din anul acesta a “Festivalului Bucuriei”,buna organizare a evenimentului, susținută de aproape toateparohiile din protopopiat, precum și disponibilitatea credincioșilor din parohia SanDona di Piave.

Le mulțumim preoților catolici de la parohia “San Giuseppe Lavoratore” – don Lucianoși don Loris – pentru bunăvoința și ospitalitatea decare au dat dovadă prin punerea la dispoziția noastră a oratoriului unde s-adesfășurat întâlnirea.

Mulțumim doamnei Mariana Moldovan, precum și domnului Tofan Marcel – cântăreți demuzica populară care, pe lângă interpretarea unor frumoasecântece populare, s-au ocupat cu prezentarea spectacolului și de amplificareasonoră.

Numărul însemnat de participanți din aproape toate parohiile protopopiatului, precumși frumusețea reprezentațiilor demonstrează încă o data dorința tinerilor de a manifesta apartenența lor la spiritualitatea ortodoxă și laneamul românesc.

Toate grupurile de copii și tineri au fost premiate, primind diplome de participareși premii speciale, iar parohiile care au obținut locurile Iși II la secțiunea artistică, precum și jucătorii de tenis și echipele de fotbalcare au câștigat locurile I și II vor reprezentaprotopopiatul nostru la faza finală ce se va ține la Roma.

Următoarea ediție a festivalului se va ține la Asolo, unde vom fi oaspeții ParohieiSf. Proroc Moise, care anul acesta a prezentat o suita dedansuri și cântece maramureșene, primind locul I la secțiunea artistică.

http://www.rgnpress.ro/rgn_14/index.php?option=com_content&view=article&id=21841:festivalul-bucuriei-2016-protopopiatul-triveneto-italia&catid=52:asociatii–ambasade&Itemid=73

Lasati un raspuns