Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române cere proiecte și programe culturale, educaționale și social-filantropice comune în cele două state românești

patriarhul_daniel_ambasadorul_RMÎn cadrul unor întâlniri cu ambasadorul României la Chișinău și Ambasadorul R. Moldova la București, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, PFDaniel, a subliniat, miercuri, necesitatea dezvoltării de proiecte și programe culturale, educaționale și social-filantropice comune, susținute de avantajul apartenenței României și Republicii Moldova la același spațiu de limbă, credință și cultură, transmite Romanian Global News.
În cadrul întâlnirilor a fost evidențiată necesitatea promovării valorilor creștine și naționale comune, prin intensificarea pelerinajelor și a turismului religios, pe ambele maluri ale Prutului, precizează comunicatul.

Cu același prilej a fost subliniat rolul Bisericii în păstrarea identității naționale a cetățenilor care au în comun aceeași limbă, cultură, credință și tradiție, pentru o mărturie comună în context european și mondial.

http://www.rgnpress.ro/rgn_14/index.php?option=com_content&view=article&id=22010:patriarhul-bisericii-ortodoxe-romane-cere-proiecte-i-programe-culturale-educaionale-i-social-filantropice-comune-in-cele-dou-state-romaneti&catid=49:cultura–culte&Itemid=74

Lasati un raspuns