Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Mitropolitul Ardealului, audiat la DNA în dosarul lucrărilor ştiinţifice scrise în penitenciare. „Nu a avizat cartea lui Becali”

strezaMitropolitul Ardealului, Laurenţiu Streza, este audiat la DNA, în calitate de martor.  Acesta trebuie să dea explicaţii în dosarul lucrărilor ştiinţifice scrise în penitenciare, după ce a a coordonat o carte scrisă de George Becali în spatele gratiilor.
Avocatul Mitropolitului Ardealului a declarat, luni, după audierea lui Laurenţiu Streza la DNA, că acesta nu a avizat cartea lui Gigi Becali, ci a dat binecuvântare pentru scrierea ei, potrivit news.ro.
“Binecuvântarea s-a dat pentru scrierea lucrării. Când s-a dat binecuvântarea, domnul Gigi Becali a putut să o folosească cum doreşte, nu este răspunderea Prea Sfinţitului. (…) Este ca atunci când te duci la arhiereu ca să ceri binecuvântarea de a scrie despre o experienţă personal”, a mai spus avocatul.

Înaltpresfinţitul nu a făcut declaraţii la intrarea în sediul DNA. Acesta a venit însoţit de un avocat care a declarat că mitropolitul va fi audiat ca martot în dosar, potrivit realitatea. „Este foarte important ca Înaltpreasfințitul să dea declarații în calitate de martor și atât”, a spus acesta.

Pe vremea când era încarcerat, Gigi Becali a făcut o cerere directorului Penitenciarului Poarta Albă din județul Constanța, prin care patronul Stelei solicita să obțină condiții mai bune pentru scrierea unei cărți, ”Becali Parlamentul Europei și parlamentul Romîniei”. Coordonatorii științifici ai lui Gigi Becali sunt mitropolitul Ardealului Laurențiu Streza (care i-a coordonat cartea ”Iubirea milostivă și mântuitoare”, editura Saeculum 2014), ÎPS Teodosie (care predă la Universitatea Ovidius din Contanța), prof. univ. dr. Viorel Cojocaru (Universitatea Națională de Educație Fizică și Sport București) și Dan Pavel, politolog și conf. univ. dr. (vechi consultant politic al latifundiarului din Pipera).

http://www.libertatea.ro/ultima-ora/mitropolitul-ardealului-audiat-la-dna-1536509

Lasati un raspuns