Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Duminica este pomenita Sfânta Marina, cea care apără sufletele copiilor

marina_the_Martyr_holding_a_devilMarina, Sfânta Mare Muceniță, este pomenită in Calendarul Ortodox pe 17 iulie. Ea se numără printre cei 14 Ajutători în caz de pericol, în panteonul sfinților creștini.

Protejează gravidele

E cunoscută drept apărătoarea gravidelor, a copiilor născuți și nenăscuți, dar și a pruncilor morți. E celebrată de toți creștinii. Catolici, anglicani, evanghelici, care o numesc Sfânta Margareta, cu toții o serbează pe 20 iulie. Ortodocșii o numesc Sfânta Mare Muceniță Marina și o pomenesc pe 17 iulie. Oamenii i se roagă pentru nașterea de prunci sănătoși, pentru vindecarea bolilor de rinichi și digestive. Cine nu o respectă, se umple de bube și are pagube mari. Este recunoscută pentru binefacerile sale. Pentru că s-a sfârșit ca un adevărat martir, Marina a căpătat rang de muceniță. Încă din vremea Imperiului Bizantin, oamenii i se roagă pentru nașterea de prunci sănătoși, pentru vindecarea bolilor de rinichi, digestive.

Unde te poți ruga

La Mânastirea Hurezi, se află o părticică din moaștele sfinte, mai precis palma Muceniței Marina.

http://www.libertatea.ro/stiri/magazin/calendarul-ortodox-2016-duminica-este-pomenita-sfanta-marina-cea-care-apara-sufletele-copiilor-1542601

Lasati un raspuns