Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Jocul Pokemon Go a fost interzis de clericii musulmani

muslim-smartphoneClericii susţin că Pokemon Go îi încurajează pe jucători să accepte teoria darwinistă a evoluţiei speciilor.
Interdicţia emisă pentru franciza Pokemon de clericii islamici veche de 15 ani e din nou actuală, scrie Secretarul general al Consiliului Clerical Islamic, pe site-ul preşedintelui Scholarly Research and Ifta, raportează Arab News.
Fatwa de odinioară, emisă pentru jocurile, abţibildurile, desenele animate şi suvenirurile Pokemon se potriveşte cu desăvârşite şi în cazul acestui joc care face înconjurul lumii, spune Sheikh Saleh Al-Fozan, membru al consiliul superior al clericilor musulmani.În religia musulmană, o “fatwa” este o opinie pe teme religioase privind legea islamică emisă de un Ulema. Un ulema este un membru al clerului musulman (care are şi atribuţii de legiuitor). În islamul sunnit, o fatwa nu este obligatorie pentru nimeni, pe când în islamul şiit poate fi considerată de un individ ca obligatorie, în funcţie de relaţia pe care o are cu respectivul Ulema. Cel care emite o fatwa este muftiu, poziţie nu neapărat oficială. Dacă o fatwa nu inovează în vreun fel, atunci ea este o simplă decizie.

Un muftiu este căpetenia religioasă a unei comunităţi musulmane: are competenţa de a da sfaturi în probleme de respectare a cultului islamic. Marele muftiu este conducătorul cultului islamic dintr-o ţară, care are şi atribuţii judecătoreşti.

O fatwa conţine în general detaliile raţionamentului unui lider islamic, de regulă în raport cu un caz particular, şi sunt considerate precedent de musulmanii legaţi de acel lider, inclusiv de viitorii muftii.

http://www.descopera.ro/lumea-digitala/15535578-jocul-pokemon-go-a-fost-interzis-de-clericii-musulmani

Lasati un raspuns