Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Cel mai înalt cimitir din lume are 32 de etaje şi oferă condiţii „premium”

cimitirRegândire arhitecturală pentru cei morţi. În Santos, Brazilia, există un cimitir zgârie-nori cu 32 de etaje, care măsoară 108 înălţime şi oferă locuri de veci „cu vedere”, la preţuri pe măsură.
Cu rămăşiţele umane ale aproximativ 100 de miliarde de morţi, câţi sunt îngropaţi în prezent pe planetă, nu este de mirare că nu mai avem spaţiu pentru locurile de veci. Moda cimitirelor suprapuse este din ce în ce mai populară în întreaga lume, iar „Memorial Necrópole Ecumênica” din Santos, Brazilia, este considerat cel mai înalt cimitir de acest tip, scrie cmqv.org.

Atunci când Pepe Altstut a inaugurat cimitirul, în 1983, era o clădire foarte mică, însă cererea foarte mare a dus la dezvoltarea blocului pe verticală. În prezent măsoară 108 de metri înălţime, dispune de aproximativ 25.000 de unităţi de depozitare (morminte), mai multe cripte, mausolee, o grădină cu propria cascadă şi chiar o capelă şi un snack-bar pe acoperiş.

Cimitirul a devenit unul dintre cele mai vizitate locuri din Santos, dar şi unul dintre cele mai vizitate cimitire din lume, fiind recunoscut ca obiectiv turistic şi de către consiliul local. Oameni din întreaga lume vin la Santos pentru a vedea cimitirul în care oamenii plătesc sume imense de bani pentru a-şi cumpăra „morminte cu vedere”.

Cimitirul este alcătuit din mai multe aripi şi, în funcţie de peisajul pe care îl oferă, mormintele sunt taxate în mod diferit. Un loc de odihnă cu un peisaj frumos, cum ar fi muntele din vecinătate, este catalogat drept „premium”. De asemenea, mormintele situate la cele mai înalte etaje sunt considerabil mai scumpe, pentru că locul de veci este cu 108 metri mai aproape de cer, decât un mormânt tipic subteran.

Fiecare dintre cele 32 de etaje are până la 150 de cripte, toate echipate cu sistem de ventilaţie. Acestea pot găzdui până la şase trupuri, descompunerea durând în jur de trei ani. După această perioadă, familia poate deshuma corpul defunctului pentru a-l muta într-o altă parte a necropolei.

Închirierea pentru o perioadă de trei ani a unui mormânt costă între 10.000 şi 35.000 de reali brazilieni (între 23.900 şi 85.100 lei), în funcţie de partea în care este amplasat, iar prelungirea perioadei de închiriere poate deveni destul de scumpă după câţiva ani.

Pentru cei care îşi pot permite, vestitul cimitir oferă opţiuni mai scumpe, cum ar fi locuri separate pentru întreaga familie, oferindu-se camere memoriale pentru 174.000 reali brazilieni (218.900 lei).

În timp ce „Memorial Necrópole Ecumênica” este considerat cel mai înalt cimitir vertical din lume, conform „Guinness Book of Records”, acesta nu este singurul de acest gen. Astfel de cimitire pot fi întâlnite şi în Taiwan, Israel şi India.

http://m.adevarul.ro/life-style/stil-de-viata/cel-mai-inalt-cimitir-lume-32-etaje-ofera-conditii-premium-costa-loc-veci-mai-aproape-cer-foto-video-1_57c836e35ab6550cb848c15f

Lasati un raspuns