Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Atracţia din Răşinari: Cazare turistică… în cimitir!

cimitir2O idee interesantă de turism a avut un ardelean care şi-a contruit o pensiune la care turistul ajunge după ce traversează cimitrul. Pensiunea este amplasată lângă Biserica Sfânta Treime din Răşinari, unde se află mormintele lui Andrei Şaguna şi Nicolae Colan şi are mereu vizitatori din toată ţara. Adică, ideea, de un exotism uşor macabru, nu e chiar rea…
Intrarea în comuna Răşinari, situată la 8 kilometri de Sibiu, întâmpină turiştii cu trei tramvaie părăginite, năpădite de buruieni. Această linie de tramvai a legat comuna natala a lui Octavian Goga de oraşul Sibiu din 1947 până în anul 2013, când a fost scoasă din funcţiune. În 2011, unul din tramvaie a fost scena de teatru pe care s-a jucat piesa ”Un tramvai numit Popescu” – în memoria poetului Cristian Popescu.
Mai sus de tramvaie, în deal, se vede turla impunătoare a Bisericii Sfânta Treime, ridicată în 1814, în curtea căreia se află cimitirul vechi. Peste drum este cimitrul nou,… calea de acces către pensiunea Simina. Aşa spun indicatoarele: ”Pensiunea Simina, prin cimitir, 50 RON camera”! Pentru iubitorii de cazări exotice – ”într-un loc cu verdeaţă”, cum ar veni -, nu e scump… Preţurile în zonă, dar de pe „Lumea albă”, pleacă de la cel puţin 300 de lei patul.

http://www.libertatea.ro/stiri/stiri-interne/atractia-din-rasinari-cazare-turistica-in-cimitir-1592388

Lasati un raspuns