Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Credincioși bulgari și români au participat la tarnosirea noii Biserici a Sfantului Dimitrie Basarabov

tarnosirea_bisericii_sfantul_dimitrie_basarabovConform corespondentului Lacasuri Ortodoxe prezent la eveniment, Ing. Ionel Aurelian Cotoban, la slujba de sfintire a noii biserici au participat atat bulgari, cat si romani, scrie www.lonews.ro, preluat de Romanian Global News.
“Sfantul Dimitrie Basarabov s-a dovedit, astazi, un sfant al romanilor! Intr-o frumoasa zi de septembrie, ce a amintit, daca este sa ne luam dupa temperatura de afara, de luna lui cuptor, in Manastirea Sfantul Dimitrie din localitatea Basarabov, din Bulgaria, s-au bucurat impreuna, alaturi de Sfantul Dimitrie, deopotriva romani si bulgari, la tarnosirea sfintei biserici a Sfantului din Basarabi.
Slujba a inceput in zori de zi, tainic, in prezenta a doi mitropoliti: Inaltpreasfintia sa Mitropolitul Naum de Ruse – membru de onoare al Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe – si Inaltpreasfintia sa Mitropolitul Dometian de Vidin.

La slujba au participat, din Biserica Ortodoxa Romana, pe langa numerosi credinciosi, Inaltpreasfintitul Varsanufie al Ramnicului, Inaltpreasfintitul Teodosie al Tomisului si Preasfintitul Ambrozie al Giurgiului. Celor doi Inaltpreasfintiti romani le-a fost acordat, imediat dupa oficierea Sfintei Liturghii, Ordinul Sfantul Antim I – de la a carui nastere se implinesc 200 de ani. Sub protia Inaltpreasfintitului Naum de Ruse a mai coliturghisit si Preasfintitul Episcop Sion de Troian”.

Tot la sfarsitul Sfintei Liturghii, Mitropolitul Dometian de Vidin, aflat la venerabila varsta de 84 de ani, a tinut un discurs miscator. Manastirea Sfantul Dimitrie Basarabov este singura manastire organizata intr-o pestera, in care se mai slujeste astazi in Bulgaria. Biserica cea noua, ridicata pe locul pesterilor de calcar in care a vietuit Sfantul Dimitrie Basarabov, aflata in incinta Manastirii care ii este dedicata, este impodobita cu o catapeteasma – perete despartitor, aflat intre Altarul bisericii si locul central in care se roaga credinciosii (naos) – realizata in atelierele Manastirii Cozia, fiind daruita de catre Arhiepiscopia Ramnicului.

http://www.rgnpress.ro/rgn_14/index.php?option=com_content&view=article&id=22891:credincioi-bulgari-i-romani-au-participat-la-tarnosirea-noii-biserici-a-sfantului-dimitrie-basarabov-&catid=49:cultura–culte&Itemid=74

Lasati un raspuns