Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Participare românească la Congresul Mondial al Abaților Benedictini – Roma, Italia

abati_romaÎn perioada 3 – 6 septembrie 2016, la Roma s-a desfășurat Congresul Mondial al Abaților Benedictini. Arhimandritul Atanasie, Vicar Eparhial al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, a fost delegatul Patriarhiei Române la acest eveniment important, la care au participat 400 de abați benedictini din toată lumea.
În Cadrul Congresului, Arhimandritul Atanasie a prezentat lucrarea Vita monastica e unità dei cristiani (Viața monastică și unitatea creștinilor), care prezintă o sinteză privind unitatea creștinilor din perspectiva trăirii monastice. Părintele Atanasie a avut, de asemenea, ocazia să participe la mai multe ateliere tematice unde a intervenit pe teme legate de monahismul oriental.

La sfârșitul Congresului, un nou abate primat a fost ales, în persoana Părintelui Gregory Polan din Statele Unite ale Americii.

http://www.rgnpress.ro/rgn_14/index.php?option=com_content&view=article&id=22882:participare-romaneasc-la-congresul-mondial-al-abailor-benedictini-roma-italia&catid=49:cultura–culte&Itemid=74

Lasati un raspuns