Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Miracolele actuale și mai puțin cunoscute ale lui Padre Pio

pio-180Cunoscut în întreaga lume simplu ca „Padre Pio”, Sf. Pius de Pietrelcina a fost numit unul dintre cei mai activi sfinți din Biserică și continuă să realizeze miracole pentru cei care se roagă prin mijlocirea lui. „Sf. Padre Pio este un mijlocitor foarte puternic… un preot mi-a spus odată că este poate unul dintre cei mai activi sfinți din Biserică”, a declarat pr. John Paul Zeller MVFA, într-un interviu pentru CNA.

Frate din rândul Misionarilor Franciscani ai Cuvântului Etern și misionar al milostivirii din Birmingham, Alabama, pr. Zeller este mândrul deținător al unei relicve de gradul I a lui Padre Pio și a fost martorul mai multor vindecări directe după ce s-a rugat prin mijlocirea lui Padre Pio cu relicva în mână. Pr. Zeller a spus că inițial nu avea o devoțiune deosebită față de Padre Pio, dar situația s-a schimbat după ce a făcut o vizită la San Giovanni Rotondo, unde a activat ca preot Padre Pio în cea mai mare parte a vieții sale. Aflând mai multe despre viața acestuia, preotul a fost impresionat și a cerut superiorilor de la San Giovanni Rotondo o relicvă. Aceștia i-au dat două bucăți de bandaj însângerat cu care Padre Pio și-a învelit rănile stigmatelor sale.

Padre Pio s-a născut ca Francesco Forgione în 25 mai 1887, într-o pioasă familie catolică din Pietrelcina, Italia. La vârsta de 15 ani, a intrat în Ordinul Franciscanilor Capucini, și mai apoi a devenit preot în acel ordin. Padre Pio a fost cunoscut ca un mistic care a avut stigmatele timp de 50 de ani. Multe miracole i-au fost atribuite, inclusiv vindecări, citirea sufletelor, levitații și chiar bilocații. Pr. Zeller a spus că după ce a primit relicvele, a dat una comunității sale și i s-a permis să o păstreze cealaltă. „Țin acea relicvă la mine tot timpul”, a spus el, arătând că în funcția sa de director al departamentului pentru pelerinaje, la sediul EWTN din Birmingham, „am ocazia să mă rog cu multe persoane”.

„M-am rugat cu oamenii și au existat cazuri de vindecări”. Oamenii revin la el la câteva luni sau un an după ce s-a rugat cu ei și îi relatează experiențe de vindecare. Una dintre aceste experiențe a avut loc în urmă cu doar câteva luni, în timpul unei slujbe religioase la Sanctuarul Preasfântului Sacrament din Hanceville, în sărbătoarea Fecioarei de la Fatima. În timpul slujbei, el și alți doi preoți s-au rugat asupra oamenilor cu relicvele cu bandajele însângerate și o mănușă a lui Padre Pio. O femeie suferind de sciatică a venit „și m-am rugat asupra ei”, a spus pr. Zeller, iar femeia l-a abordat mai târziu și i-a declarat că după ce a mers înapoi la locul ei, i-a spus soțului ei: „Sunt vindecată”. Sciatica „este o afecțiune gravă a spatelui care nu trece pur și simplu și este foarte dureroasă”, dar femeia respectivă s-a vindecat complet.

Într-un alt caz, pr. Zeller a discutat cu un cuplu de prieteni ai săi și a aflat că fiica lor de 12 ani suferea de o infecție la ureche ce „părea să nu mai treacă”. A întrebat fata dacă se poate ruga asupra ei cu relicva, și de îndată ce a pus relicva pe urechea fetei și a început să se roage, „ea s-a prăbușit brusc. Mi-a alunecat din mâini”. În timp ce el era îngrijorat de situație, mama fetei era calmă, spunând că este vorba despre „odihna în Duhul Sfânt”. „Infecția la ureche i-a trecut complet”, a spus preotul. Referindu-se la vindecări în general, pr. Zeller a subliniat că „nu eu le fac, este mijlocirea Sf. Padre Pio”.

În cadrul vizitei sale la San Giovanni Rotondo pr. Zeller a avut ocazia să afle mai multe despre Padre Pio, și a explicat că în viziunea sa, motivul pentru atitudinea aparent gravă a sfântului a fost acela că „el știa atunci când oamenii nu se căiesc”. „Se spune că putea chiar să simtă păcatul după miros, și nici nu îmi pot imagina cum miroase separarea veșnică de Dumnezeu. Așadar aceasta era preocuparea lui, mântuirea sufletelor. Era preocupat de sufletele oamenilor și de a le duce milostivirea și iertarea lui Dumnezeu.”

Miracolele actuale și mai puțin cunoscute ale lui Padre Pio

Lasati un raspuns