Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Sfânta Faţă de la Manoppello stârneşte tot mai mult interes

santovoltoSanctuarul Sfintei Feţe a lui Cristos, ascuns în munţii Apenini din Italia, atrage atenţia lumii, în special a catolicilor americani, susţine CatholicNewsAgency. „Avem mulţi italieni, desigur, şi mulţi germani, dar acum sunt tot mai mulţi şi mai mulţi pelerinii din SUA”, a spus sr. Blandina Paschalis Schloemer, călugăriţă trapistă care locuieşte imediat lângă Sanctuarul din Manoppello. Bazilica modestă de aici găzduieşte curioasa imagine a lui Isus Cristos. În funcţie de lumină, uneori este vizibilă, alteori transparentă.
Sr. Paschalis Schloemer a demonstrat ea însăşi că faţa este similară ca proporţii cu cea de pe Giulgiul din Torino, dar dacă ochii lui Cristos pe Giulgiu sunt închişi, aici sunt deschişi. Unii cred că ar fi „vălul Veronicăi”, pe care femeia ar fi folosit-o pentru a şterge faţa lui Isus Cristos pe când acesta îşi ducea crucea spre locul răstignirii. Alţii spun că este „pânza învierii”, un „sudarium” care a acoperit faţa lui Cristos în mormânt. Există desigur şi unii care susţin că este un fals de secole. Ce este sigur e că nimeni nu poate explica cum s-a format imaginea pe această pânză fină, pe care nu există nici un pigment.

Paul Badde, autor german al cărţii „Faţa lui Dumnezeu”, este convins că este acel „Sfânt Sudarium”, pânza din mormântul lui Cristos la care face referinţă Sf. Ioan în Evanghelia sa. Relevând faţa lui Cristos în momentul Învierii, pânza este „prima pagină autentică a tuturor Evangheliilor”. Cartea lui Badde relatează cum a ajuns el la această concluzie. Când a fost publicată, în toamna anului 2005, autorul a trimis primul exemplar Papei Benedict al XVI-lea. Pontiful german a făcut în septembrie 2006 o vizită la Manoppello, la Sanctuarul Sfintei Feţe. De atunci interesul pentru „Santo Volto” a crescut tot mai mult. „Vizita Papei Benedict al XVI-lea a marcat un moment de cotitură. În 10 ani s-ar putea să nu mai recunoaştem locul.”

Americanii, spune scriitorul, joacă un „rol cheie” între pelerini. Chinezii de asemenea descoperă Sfânta Faţă; autobuze întregi vin şi cu pelerini din Brazilia şi Argentina. La sfârşitul săptămânii trecute, Cardinalul Sean O’Malley de Boston a susţinut prezentarea unei expoziţii dedicate Sfintei Feţe în New York. În timp ce Cardinalul capucin a evitat să ia o poziţie în dezbaterea despre providenţa imaginii, a spus totuşi: „imaginile lui Cristos au puterea de a ne mişca inimile; ne pot catehiza fără cuvinte şi să ne permită să contemplăm chipul frumos al lui Dumnezeu revelat în Fiul Său”.

În Manoppello, Sanctuarul este condus de capucini asemenea Cardinalului O’Malley. Ultima ediţie a publicaţiei fraţilor capucini de la Manoppello include o traducere în italiană a prezentării făcută de Cardinalul din Boston. În revistă se regăseşte încă un Cardinal american, Raymond Burke, care conduce tribunalul suprem al Vaticanului, fotografiat celebrând Liturghia în faţa vălului. Şi alţi Cardinali şi Episcopi vin aici. Pentru sr. Paschalis Schloemer nu este nimic surprinzător. „Aici Isus spune: ‘Pentru tine sunt aici’. El este mereu aici şi ne aşteaptă pe noi şi pe fiecare fiinţă umană. Când ne deschidem inimile, El se manifestă. Ni se poate arăta şi să ne vorbească.”

http://www.catholica.ro/2014/01/27/sfanta-fata-de-la-manoppello-starneste-tot-mai-mult-interes/

Lasati un raspuns