Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Legile lui Olteanu pentru Biserică, verificate de DNA

olteanuCele două legi pe care Bogdan Olteanu le-a inițiat ca președinte al Camerei Deputaților în perioada 2007-2008 în favoarea Bisericii Ortodoxe Române, de la care a primit în 2005 un teren în Snagov, sunt verificate și de procurorii anticorupție.
Pe terenul de 2.000 de metri pătrați, luat de la Biserică, politicianul și-a ridicat un conac brâncovenesc de 1.000 de mp, despre care procurorii susțin că a fost consturit cu banii primiți ca mită de la Sorin Ovidiu Vântu. Menționăm că suma la care se referă DNA  este de un milion de euro. În aceasă anchetă, Bogdan Olteanu se află în arest la domiciliu, fiind cercetat de Direcția Națională Anticorupție (DNA) pentru fapte de corupție.

Oficial, nu e pus sub cercetare

Conform unor surse din anchetă, procurorii verifică și dacă fostul șef al Camerei Deputaților și fost vice-guvernator al Băncii Națioanele a făcut rost de terenul unde a investit mita prin trafic de influență. “Libertatea” a dezvăluit în această lună faptul că, întâmplător sau nu, Olteanu și Biserica s-au ajutat reciproc.

Pe moment, Olteanu nu este urmărit pentru această faptă. Oficial, procurorii DNA au refuzat să infirme sau să confirme, precizând că momentan nu pot dezvălui date din anchetă cu execepția celor deja comunicate. “În acest moment, informații referitoare la dosarul respectiv, altele decât cele precizate în comunicatul din 29 iulie, nu pot fi oferite”, ni s-a transmis de la Parchetul Anticorupție.Suspiciunea ar fi că politicianul a primit terenul pentru a iniția ulterior legi în favoarea părții de la care a primit bunul, adică BOR. Patriarhia Română a negat vehement că legile inițiate de Olteanu, prin care Biserica a primit mii de hectare de păduri, au fost date preferențial.

http://www.libertatea.ro/stiri/stiri-interne/legile-lui-olteanu-pentru-biserica-verificate-de-dna-1612593

Lasati un raspuns