Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Sărbătoare românească și multă bucurie duhovnicească la Varese

comunitate_vareseLa Varese, Duminică 2 octombrie, comunitatea ortodoxă română a trăit cu aleasă bucurie duhovnicească hramul parohiei din acest an. Preasfințitul Părinte Episcop SILUAN a binecuvântat innoirile sfântului locaș parohial de la Parohia Ortodoxă Română „Sf. Sf. Ier. Mc. Ciprian și Sf. Mc. Iustina Fecioara” din Varese și a delegat spre sfințire pe Preacuviosul Părinte Arhimandrit Atanasie, Vicar Eparhial al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, transmite Romanian Global News.
Dumnezeiasca Sfântă Liturghie, acatistul Sfinților Ciprian și Iustina, sfințirea sfântului locaș, praznicul pregătit de bunii credincioși ai parohiei, sufletele doritoare de împărtășirea cu Mântuitorul Iisus Hristos ale creștinilor români împodobiți în zi de sărbătoare în tradiționalele costume populare și învățătura deosebit de caldă și ziditoare, împărtășită cu mult har de Părintele Athanasie a creat o zi frumoasă de harică sărbătoare, ziditoare în urcușul nostru duhovnicesc.

Cu acest prilej, din partea Preasfințitului nostru Părinte Episcop SILUAN, spre binecuvântarea strădaniilor, Părintele Vicar Athanasie a oferit „Gramata Episcopală” consiliului parohial, părintelui Silviu State și bunilor credincioși români care-l însoțesc pe preotul lor și doamna preoteasă Maria State cu multă prețuire, participând cu însuflețire la sfintele slujbe, iar prin mărturia frumoasă a faptelor, nu se leapădă de neamul românesc și dreapta credință strămoșească.

La sărbătoarea ortodoxă românească de la Varese, alături de cetățenii români a participat cu entuziasm Domnul Adrian Georgescu, noul consul general împeună cu membrii ai consulatului general român de la Milano și protoiereul Lombardiei Nord, părintele Pompiliu Nacu. Cu bucuria sfântă a prăznuirii Sfinților Ciprian și Iustina, în după amiaza zilei de sărbătoare, în frunte cu tinerii „Nepsis” din parohie, creștinii români varesieni au participat la marșul pentru pace pe „ Sacro Monte di Varese” organizat sub patronajul Primăriei Varese, de Grupul pentru Ecumenism care cuprinde toate confesiunile creștine și religiile prezente în această provincie.

Prăznuirea Sfinților Ciprian și Iustina de la Varese a prilejuit o sărbătoare ortodoxă românească cu multă zidire duhovnicească vrednicilor români ortodocși din Provincia Varese a Lombardiei de Nord. Mulțumim Preasfințitului nostru Părinte Episcop SILUAN, Părintelui Vicar Athanasie și ne rugăm Bunului Dumnezeu să sporească credința noastră!

http://www.rgnpress.ro/rgn_14/index.php?option=com_content&view=article&id=23055:srbtoare-romaneasc-i-mult-bucurie-duhovniceasc-la-varese&catid=49:cultura–culte&Itemid=74

Lasati un raspuns