Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Zilele portului popular în Protopopiatul Emilia Romagna II

portul_popularDuminică, 2 octombrie, s-a sărbătorit la parohia Forli ediția protopopială a „Zilelor portului popular”, având scopul de a împrospăta legătura spirituală cu rădăcinile identității noastre, de a transmite nemijlocit generaţiei tinere frumuseţea acestei identităţi, dar şi de a prezenta gazdelor noastre, poporului italian, o parte importantă a culturii româneşti.
Sărbătoarea s-a desfăşurat pe parcursul a câteva ore, beneficiind de participarea parohiilor din zonă.
Programul a avut ca moment central o paradă a costumelor populare şi un scurt documentar despre acest subiect. Un număr de peste 15 costume tradiţionale, provenite din diferite zone ale ţării, unele dintre ele autentice şi cu o vechime considerabilă, au încântat cu frumuseţea şi diversitatea lor.

Ziua a fost fericit îmbogăţită de câteva momente artistice, cântec şi dans, oferite de Asociaţia „Romania Mare” din Ravenna, de grupul de dans tradiţional al Frăţiei Nepsis-Forli, condus de Domnul Radu Morar, şi alţi artişti cărora le mulţumim.

Se cuvine să mulţumim tuturor celor care s-au implicat şi au participat la organizarea acestui moment, comunităţilor din zonă în frunte cu preoţii lor, credincioşilor de la Forli, tinerilor Nepsis şi Nepsis Junior din parohia gazdă care au pus suflet şi adus prospeţime evenimentului.

A consemnat preot Florin Haniş – Forli

http://www.rgnpress.ro/rgn_14/index.php?option=com_content&view=article&id=23081:zilele-portului-popular-in-protopopiatul-emilia-romagna-ii&catid=49:cultura–culte&Itemid=74

Lasati un raspuns