Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Tinerii Nepsis de la Roma – Torre Spaccata în pelerinaj la bisericile din ”Cetate”

tineri_romaCu binecuvântarea Părintelui Gabriel Popescu, duminică, 9 octombrie 2016, un grup de tineri Nepsis de la Paraclisul Episcopal Sfântul Alexie Omul lui Dumnezeu din Roma – Torre Spaccata a efectuat un pelerinaj în zona istorică a “Cetății Eterne”.
Ei au fost însoțiți de cateheta Antoneta Osieriu și de tânărul absolvent de teologie Alexandru Crețu. Rolul lor a fost acela de a fi ghizi catehetici și educatori deschiși căutărilor celor mai mici.
Prima etapă a fost Biserica “San Giovanni in Laterano” unde tinerii au ascultat fascinați istoria acestei biserici, prima în măreția ei în Roma creștină (anul 318), prezentată atât de frumos și profund de către Alexandru.Au admirat frumusețea arhitecturii și a picturii în mosaic (stil bizantin) din capela principală, de o valoare deosebită. S-au închinat la Sfintele Moaște (capetele Sfinților Apostoli Petru si Pavel), aflate deasupra altarului principal.

Fiecare element a constituit un moment bun de aprofundare și încredințare a frumuseții trăirii și credinței ortodoxe, a tot ceea ce s-a păstrat viu și adevărat în Biserica noastră.

Ulterior, s-au îndreptat către Biserica “Scala Santa”, unde au parcurs în rugăciune scările pe care Însuși Domnul le-a urcat. S-au închinat la “Icoana nefăcuta de mână” a Domnului, aflată în capătul scărilor, și la Icoana Maicii Domnului, “Luminarea minții”, așezată în capela din partea stângă.

Spre final, tinerii s-au îndreptat spre Baptisteriului Lateran unde au admirat splendoarea și măreția arhitecturii locului.

Au asistat întâmplător si la săvârșirea unui Botez care i-a purtat cu gândul la vremurile primilor creștini, la plinătatea trăirii lor și la importanța acestei Taine a inițierii creștine.

S-au închinat apoi la moaștele Sfinților Mc. Ciprian și Iustina, unde au rămas mișcați de istoria vieții lor.

Acest prim pelerinaj se dorește a fi un frumos început în a petrece mai adevărat după-amiaza de duminică, în a ne însuși plinătatea comorilor duhovnicești aflate atât de aproape aici, în cetatea Romei.

A consemnat: Antoneta Osieriu

http://www.rgnpress.ro/rgn_14/index.php?option=com_content&view=article&id=23117:tinerii-nepsis-de-la-roma–torre-spaccata-in-pelerinaj-la-bisericile-din-cetate&catid=52:asociatii–ambasade&Itemid=73

Lasati un raspuns