Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Un tânăr a paralizat, după ce a stat la coadă la moaștele Sfintei Parascheva

slujba-sfanta-parascheva-180Un tânăr a paralizat, după ce a stat la coadă ca să se roage la moaștele Sfintei Parascheva. Bărbatul, în vârstă de 35 de ani, a stat ore-n șir la coadă, în frig, când o parte din corp a început să-i amorțească. A fost dus de urgență la spital, relatează ziaruldeiasi.ro
Bărbatul a venit din Galați pentru a se închina la moaștele Sfintei Parascheva. A ajuns la Iași, încă de joi seara. S-a așezat, alături de mii de oameni,  la coada de mii de oameni care s-au adunat în apropierea Catedralei Mitropolitane din Iași.
În numele credinței, gălățeanul a așteptat ore-n șir la coadă, în frig, ca să pregătească pentru marea sărbătoare – Hramul Sfintei Cuvioase Parascheva, care a avut loc vineri. În timp ce stătea în picioare, omul a cerut ajutorul medicilor pentru că o parte din corp a început să-i amorțească.

Medicii, care i-au acordat primul ajutor, i-au spus că a suferit o hemipareză și că trebuie să fie dus de urgență la Spitalul ”Sfântul Spiridon” din Iași. Acolo, cardiologii l-au supus unor investigații amănunțite.

„Hemipareza apare pur şi simplu, pe fondul unei malformaţii vasculare a arterelor cerebrale care fac niste anevrisme. Momentul ruperii lor e legat de un efort mai mare, de o situaţie traumatică. În unele cazuri, aceste situaţii pot fi fatale”, a explicat dr. Ioan Bostacă, medic cardiolog la Spitalul „Sfântul Spiridon.

Bărbatul și-a pus în pericol viața pentru că mai suferise în trecut un accident vascular celebral.

De sărbătoarea Sfintei Parascheva, alți 13 pelerini au ajuns la spital, după ce au leșinat.

„Au fost 15 pelerini căzuţi, 13 cazuri au fost rezolvate la cort, iar alte două au fost dirijate cu echipaje de prim ajutor în UPU. Un pacient de 60 de ani din Bacău a avut un cu puseu de hipertensiune arterială, HTA 200, ce nu a cedat sub medicaţie. Celălalt, un tânăr de 35 de ani din Galaţi, prezenta o hemipareză recent instalată, sub 2 ore, cu accident vascular cerebral în antecedente”, a arătat profesorul Diana Cimpoeşu, medic-şef UPU-SMURD.

Și astăzi, peste 2000 de oameni au rămas la Iași ca să se roage la moaștele Sfintei Parascheva.

http://www.libertatea.ro/stiri/stiri-interne/un-tanar-paralizat-dupa-ce-stat-la-coada-la-moastele-sfintei-parascheva-1627630

Lasati un raspuns