Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

De ziua sa, Papa a luat micul dejun cu doi români și un moldovean fără adăpost

Cu ocazia aniversării zilei de naștere a Papei Francisc, opt persoane fără adăpost (două femei și șase bărbați) au fost invitate în Casa Santa Marta pentru a lua micul dejun cu Sfântul Părinte. Invitații, se precizează într-un comunicat emis de elemosinierul papal, Arhiepiscopul Konrad Krajewski, au venit dis-de-dimineață, fiind aleși întâmplător dintre cei prezenți din jurul Pieței San Pietro și de la dușurile de la Colonadele lui Bernini. Este vorba de patru italieni, doi români, un moldovean și un peruvian.
Papa Francisc s-a întâlnit cu ei la ora 7.15 și i-a salutat cu afecțiune, informează Radio Vatican. Invitații i-au oferit buchete de floarea-soarelui iar Pontiful le-a depus în capela Casei Santa Marta. Succesiv, Sfântul Părinte i-a invitat personal pe oaspeții săi în sala de mese a Casei unde au luat împreună micul dejun, luând loc alături de ei și întreținându-se cu fiecare. La 7.45, Papa Francisc și-a luat rămas bun de la ei, nu înainte de a le oferi dulciuri argentiniene, și a plecat în Capela Paulină din Palatul Apostolic pentru Sfânta Liturghie cu Cardinalii.

În această zi aniversară, se mai afirmă în comunicat, la multe cantine pentru săraci din Roma, la sfârșitul prânzului sau al cinei, organizatorii oferă în numele Sfântului Părinte diverse dulciuri tradiționale, în timp ce oaspeții din diferitele așezăminte pentru cei fără adăpost primesc un plic cu o iconiță de Nașterea Domnului și un mic cadou. Încă din dimineața zilei de 17 decembrie, au fost transmise Sfântului Părinte prin poșta electronică aproape 50 de mii de felicitări din toată lumea cu ocazia zilei de naștere. Cele mai numeroase sunt în limba engleză, spaniolă și italiană, iar peste o mie de felicitări, în limba latină.

http://www.catholica.ro/2016/12/17/de-ziua-sa-papa-a-luat-micul-dejun-cu-doi-romani-si-un-moldovean-fara-adapost/

Lasati un raspuns