Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Gabriel Zetea: Preasfinția Sa, Iustin Sigheteanul a fost prezent la ședința festivă a Consiliului Județean Maramureș

Ultima ședință din anul 2016 a Consiliului Județean Maramureș a avut loc joi, 22 decembrie, de la ora 13.00, în cadru festiv. Debutul ședinței a fost unul deosebit, în întreaga încăpere răsunând glasurile colindătorilor Ansamblului Folcloric Național ”Transilvania”, sosiți pentru a vesti nașterea Mântuitorului. Președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea a dorit să mulțumească reprezentanților Ansamblului ”Transilvania”, în numele executivului și al consilierilor județeni, pentru tot ce au făcut și fac pentru promovarea tradițiilor Maramureșului. ”Mulțumim pentru dăruirea cu care reprezentanți Maramureșul în țară și peste hotare și vă dorim să ajungeți la un nivel și mai înalt. Consiliul Județean Maramureș este și va rămâne aproape de voi”, a declarat șeful administrației județene.

Un alt moment extrem de important a reprezentat prezența în sală a Episcopului Maramureșului și Sătmarului, Preasfinția Sa Iustin Sigheteanul, care a transmis gândurile sale bune tuturor consilierilor județeni, dar și maramureșenilor de pretutindeni. Noul episcop al Maramureșului și Sătmarului a vorbit despre perioada de doliu prin care a trecut Episcopia și despre cei peste 20 de ani pe care Prea Sfântul Părinte Iustinian i-a dedicat bisericii și celor sfinte, înainte de trecerea sa la cele veșnice. Totodată, Preasfinția Sa, Iustin Sigheteanul și-a exprimat speranța că și pe viitor, cele două instituții, Consiliul Județean și Episcopia Ortodoxă a Maramureșului și Sătmarului vor conlucra la fel de bine și cu proiecte duse la sfârșit. Episcopul a prezentat un proiect inedit pe care și l-a propus la început de mandat, acela ca, în clădirea aflată în vecinătatea Catedralei, să fie înființat un spital de pediatrie și speră să obțină atât ajutorul administrației județene, cât și al parlamentarilor de Maramureș. A motivat dorința sa explicând că Sfântul Iustin, al cărui nume îl poartă, se sărbătorește, an de an, la 1 iunie, Ziua Internațională a Copilului. Gândurile sale bune transmise la final de an au avut în vedere reprezentanții fiecărei unități administrativ teritoriale a județului, dar și fiecare maramureșean. Președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea a dat asigurări că cele două instituții, Episcopia Ortodoxă a Maramureșului și Sătmarului și Consiliul Județean vor colabora foarte bine și pe viitor și și-a exprimat speranța că, anul 2017 va fi un an mai bun, după zbuciumul care a fost în 2016.

Cinci puncte și un proiect suplimentar pe ordinea de zi, votate în unanimitate

Ultima ședință din acest an a Consiliului Județean a avut doar cinci puncte și un punct suplimentar pe borderoul ordinii de zi, toate proiectele propuse fiind votate de consilierii prezenți. Primul proiect a făcut referire la modificarea anexei Hotărârii Consiliului județean Maramureș 23/2016 pentru aprobarea Planului de întreținere, reparații curente și periodice pe rețeaua de drumuri județene în anul 2016 și pentru aprobarea Programului suplimentar privind lucrările de întreținere și reparații curente și periodice pe rețeaua de drumuri județene în anul 2016, proiect votat în unanimitate de cei 33 de consilieri județeni prezenți. Tot cu unanimitate de voturi s-au votat proiectele doi și trei, respectiv atribuirea licențelor de transport pentru efectuarea transportului public de persoane prin curse regulate, precum și aprobarea regulamentului de organizare și funcționare al Revistei de cultură ”Nord Literar”. La punctul 4, cel privind modificarea Statului de funcții al Bibliotecii județene ”Petre Dulfu” Baia Mare, consilierul județean Teodor Ardelean, director al instituției de cultură s-a abținut de la vot, însă colegii săi au aprobat proiectul în unanimitate. Tot cu 33 de voturi din 33, au fost adoptate hotărârile privind Planul de ocupare a funcțiilor publice pentru anul 2017, dar și cofinanțarea cu 10% a unor investiții finanțate în anul 2017 prin transfer de la Ministerul Sănătății. La proiectul suplimentar aflat pe ordinea de zi, președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea a precizat faptul că, cele două instituții medicale aflate în subordinea Consiliului Județean, respectiv Spitalul Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare și Spitalul de Boli Infecțioase și Psihiatrie Baia Mare au prezentat planul investițiilor pe care doresc să le realizeze în 2017, cu finanțări de la Ministerul Sănătății. În situația în care acestea proiecte vor fi aprobate la nivel central, Consiliul Județean se angajează să contribuie cu cofinanțarea de 10%.

Gânduri bune transmise maramureșenilor de fiecare grup parlamentar din Consiliul Județean Maramureș
Ședința s-a încheiat cu un mesaj transmis de reprezentanții fiecărui grup parlamentar din Consiliul Județean Maramureș, un mesaj de gânduri bune, sărbători frumoase și un an mai bun pentru fiecare maramureșean. Din partea gupului PSD a vorbit consilierul județean Anton Rohian, în numele grupului UDMR s-a adresat celor prezenți Gyongyike Bondi, care a transmis cetățenilor Maramureșului de etnie maghiară urarea de ”Crăciun Fericit” și în limba maghiară, în timp ce din partea grupului PNL a vorbit consilierul județean Marinel Kovacs. Acesta a arătat că PNL este singurul partid aflat în opoziție în Consiliul Județean, că în aceste șase luni au făcut o opoziție constructivă și, în urma votului românilor și al maramureșenilor exprimat în 11 decembrie, vor continua să rămână în opoziție și în anii următori. Reprezentantul PNL a subliniat, însă, că vor colabora pentru toate proiectele Maramureșului. Din partea Coaliției pentru Baia Mare a vorbit Cristian Anghel, urmat la cuvânt de vicepreședintele Consiliului Județean Maramureș, Lucian Morar. Reprezentantul executivului a mulțumit colegilor pentru colaborarea celor șase luni scurse de la alegerile locale și a urat sărbători fericite fiecărui locuitor al județului. Discursul său a fost urmat de cel al vicepreședintelui Ioan Doru Dăncuș, care a arătat că, în aceste luni, Consiliul Județean a dat dovadă de forță și de echilibru. Vicepreședintele CJ Maramureș și și-a exprimat convingerea că, în anul care vine, activitatea tuturor va fi una și mai vizibilă și pozitivă, construită pe un buget mai generos. Ultimul discurs a aparținut președintelui Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, care a mulțumit colegilor din executiv, consilierilor județeni, directorilor instituției, dar și fiecărui reprezentant al aparatului propriu al CJ, instituțiilor aflate în subordine, dar și instituțiilor partenere pentru întreaga colaborare, dorindu-le tuturor un Crăciun Fericit și La Mulți Ani.

Lasati un raspuns