Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Criogenia, poarta către nemurire? Ce am aflat în cei 50 de ani de când a fost înghețat primul om

Ce s-a ales, după 50 de ani, de această controversată practică, interzisă în unele țări, între care, de pildă, Franța? A făcut ea să progreseze știința? În ce punct a ajuns cercetarea? Se pot împinge oare limitele vieții, într-un mod rezonabil, în viitor?
La 12 ianuarie 1967, James Bedford deceda în urma unui cancer incurabil. Profesorul emerit de psihologie de la Universitatea din California obținuse dreptul ca, după deces, corpul său să fie înghețat, în speranța unei viitoare reanimări. Era o premieră mondială. Spera că va putea fi „trezit” atunci când progresele medicinei vor face posibilă vindecarea bolii care l-a răpus.
Cincizeci de ani mai târziu, acest procedeu, care constă în păstrarea corpurilor persoanelor decedate grație frigului, continuă să atragă mult interes, dar nu oferă, de fapt, absolut nicio garanție științifică de reușită. Totuși, în noiembrie anul trecut, o adolescentă britanică de 14 ani a cerut și a obținut în justiție permisiunea de a fi criogenată în Statele Unite.
Tânăra, care suferea de o formă rară de cancer, era în fază terminală și practic era condamnată la moarte. Într-o scrisoare adresată judecătorului cu puțin timp înainte de a muri, ea a spus că speră să trăiască mai mult și pariază pe progresul viitor al științei și al medicinei, progres care, la un moment dat, să-i permită să fie readusă la viață și să fie tratată.

http://directproprietar.eu/Criogenia–poarta-ctre-nemurire-Ce-am-aflat-n-cei-50-de-ani-de-cnd-a-fost-ngheat-primul-om

Lasati un raspuns