Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

A fost sfințită Biserica Ortodoxă Sf. M.M. Dimitrie pentru românii din Sarcia, în Voivodina (Serbia)

Pe 5 februarie a.c. a avut loc la Sarcia (Voivodina), în Serbia, sfințirea (resfințirea) Bisericii Ortodoxe Sf. M.M. Dimitrie din Sarcia din Voivodina (Serbia) constriuită în anul 1896, transmite Romanian Global News.
Aceasta după ce au fost finalizate lucrările de renovare completă a exteriorului și interiorului bisericii și dotarea cu mobilier bisericesc, realizate prin contribuția dr. Marica Lapadat, originară din Sarcia, a sătenilor și cu sprijinul Consiliului parohial.
Sfințirea a fost făcută de către Episcopul Daniile de Vârșeț, alături de un sobor de preoți din alte localități românești.Au participat, de asemenea, Mileta Redojevic, directorul Direcției pentru relațiile cu bisericile și comunitățile relșigioase din cadrul guvernului sârb, consulul României la Vârșeț, Dan Constantin, președintele și vicepreședinții Comunității Românielor din Serbia, Daniel Magdu, Stevan Mihajlov și Ion Omoran, primarul localității Ion Păunescu, oaspeți din România, jurnaliști de de la RTV și Libertatea Cuvântului.

“Suntem mândri că noi, puținii români care mai suntem în sat (aproximativ 300) am reușit să facem ca biserica noastră să fie una îngrijită și să asistăm la această sfințire, care, așa cum s-a exprimat și episcopul nostru, nu se face la cinci, zece sau nu știu câți ani, ci la o perioadă mult mai îndelungată, așa că noi, care am fost prezenți, putem mulțumi lui Dumnezeu că ne-a învrednicit să asistăm la un așa mare eveniment.

Dă-i Doamne ca această Biserică a noastră să dăinuiască, să fie români care să o îngrijiească și să o pastreze”, a spus Iancu Murarescu, journalist și reprezentantul CRS – filiala Sărcia.

http://www.rgnpress.ro/rgn_17/index.php?option=com_content&view=article&id=23962:2017-02-08-10-57-52&catid=49:cultura–culte&Itemid=74

Lasati un raspuns