Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Scandal uriaș în Biserica Ortodoxă a Georgiei. Un preot voia să-l asasineze pe patriarhul Ilia al II-lea

Scandal uriaș în Biserica Ortodoxă a Georgiei. Autoritățile au arestat un preot care plănuia să îl otrăvească pe un reprezentant de seamă al Bisericii.
Procurorii au declarat că diaconul Giorgi Mamaladze a fost arestat vineri pe aeroportul din Tblisi, în timp ce voia să se urce într-un avion spre Germania. Acesta avea în bagaj fiole de cianură. Se pare că acesta plănuia să îl ucidă pe șeful Bisericii georgiene, patriarhul Ilia al II-lea (84 de ani), care se află internat într-un spital din Berlin, după ce a suferit o intervenție de îndepărtare a vezicii biliare.

”Am evitat un dezastru uriaş. Vorbim de o crimă împotriva ţării, un atac perfid la adresa bisericii, care a fost dejucat”, a declarat premierul Georgiei, Giorgi Kvirikaşvili. Acesta a precizat că a trimis un grup de agenţi, condus de către şeful securităţii guvernamentale, pentru a asigura siguranţa patriarhului Ilia al II-lea în timpul şederii sale în Germania.
Giorgi Mamaladze ar putea să primească o pedeapsă de 15 ani de închisoare dacă va fi găsit vinovat. Autoritățile au găsit în cassa acestuia și o armă.

Mamaladze a rugat o persoană, care nu și-a dezvăluit identitatea, să îi vândă cianură, iar aceasta s-a dus și a alertat autoritățile.

http://www.libertatea.ro/ultima-ora/scandal-urias-biserica-ortodoxa-georgiei-un-preot-voia-sa-l-asasineze-pe-patriarhul-ilia-al-ii-lea-1744342

Lasati un raspuns