Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Vrea ca preotul să tragă clopotele mai încet. Petiția inedită a unui bărbat din Arad pentru care a început să strângă semnături

Un bărbat din Arad strânge semnături prin care vrea ca preotul să tragă clopotele mai încet. Deranjat din cauza zgomotului, omul vrea să convingă cât mai mulți localnici să se alăture demersului său.
Inițiativa ieșită din comun aparține unui bărbat care locuiește în cartierul Grădiște din Arad. Răzvan Anghel vrea să-l convingă pe preotul bisericii să tragă clopotele de la biserică mai încet, scrie newsar.ro.
    „De azi strâng în Cartierul Grădiște semnături pentru ca să-l convingem pe Popa Roja să dea clopotele mai încet la biserica nouă, că e cam tare. Dacă stai în Grădiște și ți se pare prea tare sau dacă ai un prieten care stă în Grădiște și știe despre ce vorbesc, dă un semn. În zonele rezidențiale se acceptă max 50dbA. Scara e logaritmică, 80dB e de 100ori mai intens ca 60dB”, a declarat Răzvan Anghel.

Arădeanul a vrut să și demonstreze că zgomotul produs atunci când sună clopotele ar fi mai mare. Bărbatul a făcut un experiment cu ajutorul unui sonometru, un aparat pentru a măsura nivelul de zgomot. El susține că în zona din apropierea bisericii ar fi fost depășit nivelul maximum de decibeli.

 http://www.libertatea.ro/stiri/stiri-interne/vrea-ca-preotul-sa-traga-clopotele-mai-incet-1748510

Lasati un raspuns