Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Biserica va da bonuri, pentru ca săracii să nu mai dea banii pe alcool și țigări

Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei a găsit soluția ca unii dintre beneficiarii de sprijin financiar să nu mai dea banii primiți ca ajutor pe țigări și băuturi alcoolice.
Astfel, Arhiepiscopia s-a gândit la o nouă metodă de acordare a ajutoarelor băneşti: va oferi tichete sociale valorice.
De anul acesta, persoanele nevoiașe nu vor mai primi bani, ca ajutor din partea Arhiepiscopiei Buzăului şi Vrancei, ci tichete sociale valorice. Reprezentanţii Bisericii au luat această decizie după ce au observat că din banii pe care-i dădeau familiilor sărmane, unul sau chiar ambii părinţi îşi cumpărau alcool sau ţigări, scrie stiridebuzau.ro.
Cu tichetele sociale primite de la parohii, cei aflați în impas pot achiziţiona orice, mai puţin băutură sau tutun.

    „Vin foarte multe cazuri şi am urmărit. Le ofeream o sumă de bani şi de multe ori nu ajungeau acolo unde trebuia, adică banii erau folosiţi pe băutură, ţigări şi alte vicii. Am fost puşi în această situaţie: ce să facem? Pentru că de ajutat, trebuie să ajuţi familiile. Nu sunt de vină copiii că unul dintre părinţi are un viciu. Am implementat un program, de anul acesta, de tichete. Tichete sociale care sunt de diferite sume şi acum nu le mai dăm bani, ci le dăm aceste tichete. Cu ele pot să cumpere medicamente, alimente, haine, orice altceva în fară de băutură şi ţigări”, a declarat, pentru sursa citată, Ioan Şolea, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Buzăului şi Vrancei.

http://www.libertatea.ro/ultima-ora/biserica-va-da-bonuri-pentru-ca-saracii-sa-nu-mai-dea-banii-pe-alcool-si-tigari-1771011

Lasati un raspuns