Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Patru ani de la instaurarea lui Papa Francisc. Citatele Pontifului care au uimit lumea. ”Mai bine ateu decât catolic ipocrit”. Marea problemă a Bisericii Catolice tergiversată de Papa Francisc

În cei patru ani, Papa Francisc a emis o sumedenie de vorbe cel puţin interesante.

Papa Francisc a atins multe subiecte sensibile ale societăţii curente, informează The Independent.

Papa a declarat evoluţia reală, a asigurat ateii că nu trebuie să creadă în Dumnezeu pentru a ajunge în rai şi de asemenea a vorbit împotriva populismului din vest.

Evoluţia şi Big Bangul

Papa a declarat în 2014 că evoluţia şi Big Bangul sunt reale. „Când auzim de Creaţie în Geneză, riscăm să ni-l imaginăm pe Dumnezeu ca pe un magician, cu o baghetă magică capabilă de orice. Dar nu este cazul”, precizează acesta. Mai adaugă şi că „Big Bangul nu contrazice intervenţia unui creator divin, ci mai degrabă o cere”. „Evoluţia în natură nu contrazice cu noţiunea creaţiei, pentru că evoluţia necesită creaţia fiinţelor care evoluează”.

Totuşi, nu este primul care acceptă cele două teorii ca fiind adevărate, Papa Pius XII şi Papa Ioan Paul al II-lea au acceptat de asemenea aceste teorii ştiinţifice.

Imigranţi/refugiaţi

Papa Francisc a fost foarte vocal în vederea rezolvării crizei refugiaţilor, spunând că „lumea are nevoie de poduri în loc de ziduri”. „Barierele creează diviziuni în loc de a promova progresul adevărat al oamenilor”. Pontiful a luat trei familii de refugiaţi sirieni la Roma după ce le-a oferit un loc în avionul său personal.

Ateii merg în rai

La scurt timp după ce a devenit Papă în martie 2013, acesta a precizat că „mila lui Dumnezeu nu are limite dacă vii la el cu o inimă sinceră şi bună”. A mai susţinut şi că păcatul, chiar şi pentru cei care nu au credinţă, există atunci când oamenii nu îşi ascultă conştiinţa”. 

De asemenea, a susţinut că ateii trebuie să fie văzuţi de către creştini ca oameni buni dacă fac bine.

„Mai bine ateu decât un catolic ipocrit”

Criticând unii membri ai Bisericii, a precizat că „este scandalos să zici un lucru şi să faci altceva. Aceasta este o viaţă dublă. Sunt cei care spun că „sunt foarte catolic, merg mereu la slujbă, aparţin acestei asociaţii”. Unii dintre aceştia pot spune şi că „viaţa mea nu este creştină, nu plătesc salarii bune angajaţilor mei, exploatez oamenii, fac afaceri murdare, spăl bani, conduc o viaţă dublă”.

Populismul este „rău”

Papa Francis a avertizat despre pericolele emergenţei populismului în democraţiile vestice. „Populismul este rău şi se termină rău, aşa cum a arătat secolul trecut”.

„Crizele provoacă frică, alarmă. În opinia mea, cel mai evident exemplu al populismului european este Germania în 1933. […] În timpuri de criză, ne lipseşte judecata, iar aceasta este o referinţă constantă pentru mine […] De aceea încerc mereu să spun: vorbiţi unul cu altul”.

Ştirile false sunt precum scatofilia

Ştirile false, susţine Papa, „sunt probabil cel mai mare rău pe care media îl poate face”, numindu-l „păcat”, pentru că nu educă publicul.

„Consider că media trebuie să fie foarte clară, foarte transparentă, şi să nu cadă în – nu vreau să jignesc – boala scatofiliei, adică dorinţa de a acoperi scandaluri şi lucruri urâte, chiar şi dacă acestea sunt adevărate. […] Pentru că oamenii au o tendinţă spre scatofilie, se poate face mult rău”.

Pedepsirea pedofililor, marea problemă tergiversată de Papa Francisc

În ciuda reputaţiei create, Papa a fost criticat pentru modul în care a abordat problema pedofiliei din Biserica Catolică. În schimbul pedepsei cu închisoarea, a recomandat că preoţii să trăiască toată viaţa în rugăciune.

Într-un caz, Papa Francis a redus pedeapsa pentru Reverendul Mauro Inzoli la o viaţă de rugăciune după ce a fost iniţial condamnat la închisoare pentru violarea a cinci copii de 12 ani.

Se speculează că acesta este unul din mai multe cazuri în care Papa a respins recomandările consiliului şi a redus pedeapsa preotului (violarea unor copii nu este o chestiune laică?).

De asemenea, a existat un caz în 2014 unde Vaticanul a fost rezervat şi a obstrucţionat aplicarea legii. Acest preot a fost mutat la o şcoală din Argentina după ce a fost acuzat că a abuzat sexual copii în Italia.

http://www.descopera.ro/dnews/16197077-patru-ani-de-la-instaurarea-lui-papa-francisc-citatele-pontifului-care-au-uimit-lumea-mai-bine-ateu-decat-catolic-ipocrit-marea-problema-a-bisericii-catolice-tergiversata-de-papa-francisc

Lasati un raspuns