Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Tot ce trebuie să știi când te rogi. Și cum să ții Postul Paștelui, ca să îți fie de folos

După ce a postit 40 de zile în pustiu, Iisus Hristos a plecat în Galileea și a început să propovăduiască. Din învățăturile Lui afli tot ce trebuie să știi când te rogi. Atât în Postul Paștelui, cât și în fiecare zi

” Mulţimi multe mergeau după El, din Galileea, din Decapole, din Ierusalim, din Iudeea şi de dincolo de Iordan” (Sfânta Evanghelie după Matei), iar El le învăța:

  •     ”Iar când vă rugați, nu fiți ca fățarnicii cărora le place, prin sinagogi și prin colțurile ulițelor, stând în picioare, să se roage, ca să se arate oamenilor; adevărat grăiesc vouă: și-au luat plata lor. Tu însă, când te rogi, intră în cămara ta și, închizând ușa, roagă-te Tatălui tău, Care este în ascuns, și Tatăl tău, Care vede în ascuns, îți va răsplăti ție”.
  •     Când vă rugați, nu spuneți multe ca neamurile, că ele cred că în multa lor vărbărie vor fi ascultate. Deci nu vă asemănați lor, că știe Tatăl vostru de cele ce aveți trebuință mai înainte ca să cereți voi de la El. Deci voi să vă rugați: Tatăl nostru, Care ești în ceruri, sfințească-se numele Tău, vie împărăția ta, facă-se voia Ta, precum în cer și pe pământ. Pâinea noastră cea de toate zilele dă-ne-o nouă. Și ne iartă nouă greșealeel noastre, precum și noi iertăm greșiților noștri. Și nu ne duce pe noi în ispită, ci ne izbăvește de cel rău. Că a Ta este împărăția și puterea și slava în veci. Amin!
  •     Că de veți ierta oamenilor greșealele lor, ierta-va și vouă Tatăl vostru Cel ceresc. Iar de nu veți ierta oamenilor greșealele lor, nici tatăl vostru nu vă va ierta greșealele voastre.”

Tot ce trebuie să știi când te rogi în Postul Paștelui

  •     ”Când postiți, nu fiți triști ca fățarnicii; că ei își smolesc fețele, ca să se arate oamenilor că postesc. Adevărat grăiesc vouă, și-au luat plata lor. Tu însă, când postești, unge capul tău și fața ta o spală, ca să nu te arăți oamenilor că postești, ci Tatălui tău care este în ascuns, și Tatăl tău, Care vede în ascuns, îți va răsplăti ție.
  •     De aceea zic vouă: nu vă îngrijiți pentru sufletul vostru ce veți mânca, nici pentru trupul vostru ce veți îmbrăca; au nu este sufletul mai mult decât hrana și trupul decât îmbrăcămintea?
  •     Priviți la păsările cerului, că nu seamănă, nici nu seceră, nici nu adună în jitnițe, și Tatăl vostru Cel ceresc le hrănește. Oare nu sunteți voi cu mult mai presus decât ele? Și cine dintre voi, îngrijindu-se poate să adauge staturii sale un cot? Iar de îmbrăcăminte de ce vă îngrijiți? Luați seama la crinii câmpului cum cresc: nu se ostenesc, nici nu torc.
  •     Iar dacă iarba câmpului, care astăzi este și mâine se aruncă în cuptor, Dumnezeu astfel o îmbracă, oare nu cu mult mai mult pe voi, puțin credincioșilor?
  •     Deci nu duceți grijă spunând: ce vom mânca, ori ce vom bea, ori cu ce ne vom îmbrăca? Că după toate acestea se străduiesc neamurile. Știe doar Tatăl vostru ceresc că aveți nevoie de ele.
  •     Căutați mai întâi împărăția lui Dumnezeu și dreptatea Lui și toate acestea se vor adăuga vouă.
  •     Nu vă îngrijiți de ziua de mâine, căci ziua de mâine se va îngriji de ale sale. Ajunge zilei răutatea ei.”

http://www.libertatea.ro/utile-si-servicii/utile/tot-ce-trebuie-sa-stii-cand-te-rogi-1776988

Lasati un raspuns