Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

39 ani de slujire şi misiune în Bruxelles. IPS Iosif a slujit în Parohia „Buna Vestire” din Capitala Belgiei

Comunitatea românească din Bruxelles a primit vizita Mitropolitului Ortodox Român al Europei Occidentale şi Meridionale. Cu prilejul sărbătorii Bunei Vestiridin acest an, Înaltpreasfinţitul Părinte Iosif a oficiat Sfânta Liturghie în lăcaşul de cult din Capitala Belgiei, aflat în Place de la Duchesse de Brabant 24 1080, scrie www.basilica.ro, preluat de Romanian Global News.
După slujbă, ierarhul a adresat celor prezenţi o omilie.
Biserica Buna Vestire este recunoscută de statul belgian prin decret regal din anul 1988.
Între anii 1977-1978, pr. Vasile Palade, bursier la Universitatea Catolică Louvain La Neuve, s-a ocupat de înfiinţarea şi organizarea primei parohii ortodoxe române din Belgia. În data de 14 decembrie 1977, un grup de credincioşi a înaintat Patriarhului Iustin o scrisoare prin care îşi exprimau dorinţa de a se constitui în parohie, sub oblăduirea canonică a Patriarhiei Române. Demersul lor a fost binecuvântat de Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române de atunci.

În luna martie a anului 1978, în prima duminică după echinoţiul de primăvară, a fost oficiată pentru prima dată liturghia în limba română la Bruxelles, în capela S. Christophe – Biserica Notre-Dame des Riches Claires, din centrul oraşului.

Datorită faptului că prima slujbă a parohiei a fost oficiată în 24 martie 1978, credincioşii au hotărât ca sărbătoarea patronală şi numele parohiei să fie „Buna Vestire” (Annonciation de la Mère de Dieu).

http://www.rgnpress.ro/rgn_17/index.php?option=com_content&view=article&id=24392:2017-03-29-08-50-39&catid=49:cultura–culte&Itemid=74

Lasati un raspuns