Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Ce s-a întâmplat, la 40 de ani distanţă, cu actorul Robert Powell din seria “Iisus din Nazaret”, realizată de Franco Zeffirelli

Robert Powell este un actor britanic de film şi televiziune, cunoscut de publicul larg datorită rolului său din mini-seria “Iisus din Nazaret”, apărută în 1977.
De asemenea, este cunoscut pentru interpretarea personajului Mark Williams în serialul dramatic “Holby City”, produs de BBC One, personajului David Briggs în serialul “The Detectives/ Detectivii”, alături de actorul Jasper Carrott, şi interpretarea lui Tobias ‘Toby’ Wren în drama ştiinţifico-fantastică “Doomwatch”.
În plus, vocea distinctivă a actorului britanic l-a ajutat să fie ales să nareze diferite reclame şi documentare, în special documentare despre al doilea Război Mondial, precum “World War II in HD Colour/ Al doilea Război Mondial în culori HD”, “Hitler’s Bodyguard/ Bodyguardul lui Hitler”, “The Story of the Third Reich/ Povestea celui de-al treilea Reich” şi “Secrets of World War II/ Secretele celui de-al doilea Război Mondial”.

Rolul care l-a marcat cu adevărat pe Robert Powell a fost cel din seria “Iisus din Nazaret”, realizată de Franco Zeffirelli, despre care a declarat în 2000 că a fost ceva magic, relatează Mediafax.

“De la păr până la siluetă eram Iisus Hristos, a fost un moment extraordinar”, declarase Powell pentru The Express.

După rolul care l-a consacrat, actorul a continuat să fie activ în industria cinematografică, dar nu a reuşit să se desprindă de imaginea care l-a marcat atât de profund.

Ultima “apariţie” a lui Robert Powell pe micile ecrane a fost în calitate de narator pentru un documentar numit “The Bible/ Biblia”, apărut în 2013.

Pentru interpretarea lui Iisus în seria semnată de Zeffirelli, actorul a fost nominalizat la premiile BAFTA, la categoria cel mai bun actor.

http://www.descopera.ro/cultura/16234024-ce-s-a-intamplat-la-40-de-ani-distanta-cu-actorul-robert-powell-din-seria-iisus-din-nazaret-realizata-de-franco-zeffirelli

Lasati un raspuns