Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Gigi Becali, în război cu Biserica! Latifundiarul vrea să lase o mănăstire și o fundație de binefacere fără un teren care valorează o avere

Deși se prezintă ca un credincios și mare binefăcător cu donațiile sale față de Biserică, Gigi Becali încearcă de nouă ani să pună mâna pe o proprietate a unei mănăstiri, teren care valorează o mică avere.
Minimum 1,5 milioane de euro valorează terenul pe care Gigi Becali, patronul echipei de fotbal din Liga I, încearcă să-l obțină de la un lăcaș de cult și de la o fundație creștină de binefacere. La începutul lui aprilie, în postul Paștelui, cu câteva zile înainte de sărbătoarea creștină, afaceristul a deschis un proces la Judecătoria Sector 2 prin care cere modificarea unei cărți funciare. Mai exact, Becali vrea să ia de la Mănăstirea “Christiana” din Pipera un teren de aproape 15.000 de metri pătrați. Și proprietatea de alături este vizată de Gigi Becali.

Aceasta aparține Poliției Rutiere București, prin Ministerul Afacerilor Interne (MAI), așa cum reiese din chemarea în judecată. “Este vorba de o suprapunere și pentru asta este nevoie de modificarea cărții funciare care nu se putea face decât în urma unei chemări în judecată. Așa s-au înțeles avocații”, a explicat Gigi Becali. Latifundiarul susține din anul 2008 că deține terenul mănăstirii, atunci când a făcut primele demersuri pentru a intra în posesia proprietății. Mănastirea “Christiana” se găsește la adresa Soșeaua Pipera, nr. 49, acolo fiind cazate 15 măicuțe.

Banul, ochiul dracului

De ce este obsedat Gigi Becali să lase mănăstirea fără terenul respectiv? Răspunsul evident este cel legat de valoarea terenului. Cei 15.000 mp deținuți de mănăstire valorează câteva milioane de euro bune. Doar dacă se consultă anunțurile imobiliare, reiese că proprietarii din zonă își vând parcelele de teren cu un preț de peste 200 de euro metru pătrat. Astfel, pe site-ul imobiliare.ro se găsesc postate anunțuri prin care prețul unui metru pătrat în Pipera este apreciat de vânzători la 220 euro și 300 de euro.
S-a aflat de ce a reușit Barcelona „remontada”

“În ultimul an am încheiat contracte de vânzare-cumpărare pentru terenurile din Pipera la prețuri între 100 de euro și 300 de euro pe metrul pătrat. Este posibil ca terenul mănăstirii, pentru că este unul bine poziționat, să valoreze mai mult”, ne spune un agent imobiliar de la o firmă specializată pe tranzacții imobiliare în zona de Nord a Capitalei. Astfel, suprafața vizată de Becali ar valora minimum 1,5 milioane de euro, dar ar putea ajunge până la 4,5 de milioane de euro.

Reprezentanții Arhiepiscopiei Bucureștilor ne-au declarat că nu pot comenta foarte mult acest subiect. “Pe terenul respectiv nu se află construit nimic, nici de către mănăstire, nici de Poliția Rutieră. Este doar iarbă, este un teren nefolosit. Nu se va dărma mânăstirea sau altceva. Dacă era mânăstire acolo, dădeam eu bani de la mine”, a mai dat asigurări Gigi Becali.

http://www.libertatea.ro/stiri/gigi-becali-vrea-sa-lase-o-manastire-si-o-fundatie-de-binefacere-fara-un-teren-care-valoreaza-15-milioane-de-euro-1811525

Lasati un raspuns