Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Turnurile Tăcerii: monumentele zoroastrismului care sunt mărturia unui ritual macabru

Zoroastrismul este una dintre cele mai vechi religii. A luat naştere în jurul anului 2000 î.e.n. şi a fost religia oficială civilizaţiilor pre-islamice din vestul Asiei. Chiar şi astăzi este practicată de aproximativ trei milioane de oameni, majoritatea în India şi Iran.
Zoroastrismul a rămas şi în ziua de astăzi o religie criptică pentru lumea occidentală, chiar dacă a fost o influenţă majoră asupra religiilor avraamice.
Una dintre cele mai bizare tradiţii ale acestei religii este ritualul lor funerer şi utilizarea Turnurilor Tăcerii pentru acesta, relatează The Vintage News.
Zoroastriştii au credinţa că morţii sunt impuri din cauza unui demon care corupe cadavrele. Acest lucru cauzează o „poluare spirituală”, iar corpurile defuncţilor trebuie purificate înainte ca sufletele celor morţi să intre în viaţa-de-apoi.

Turnurile Tăcerii sunt locuri rezervate pentru acest proces de purificare. Leşurile se lasă în soare, pe acoperişul turnurilor, într-un loc special pentru acestea. După ce carnea putrezeşte şi este mâncată de păsările necrofage, oasele sunt plasate într-o groapă centrală unde climatul arid le transformă în pulbere.

Această tradiţie a apărut datorită doctrinei zoroastriste care consideră focul şi pământul elemente sacre, astfel cele două nu pot fi folosite în ritualul funerar (impur). De asemenea, ritualul este actul final al renunţării la lumea materială.

În ziua de astăzi, în Iran ritualul este interzis, pe când în India mai există asemenea practici, dar care şi aici sunt pe cale de dispariţie din cauza expansiunii zonelor urbane care încep să cuprindă aceste turnuri.

http://www.descopera.ro/cultura/16187395-turnurile-tacerii-monumentele-zoroastrismului-care-sunt-marturia-unui-ritual-macabru-galerie-foto

Lasati un raspuns