Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Un preot din Vaslui a făcut grătar în cimitir. Era a treia zi de Paște, iar enoriașii și colegii lui sunt revoltați. „Cimitirul e pentru pomenirea morților, nu pentru grãtare”

Un preot din Vaslui a făcut grătar în cimitir. Preotul Marius Mãrcutã, din Parohia Iana, Episcopia Hușilor, județul Vaslui, n-a mai avut răbdare să ajungă acasă, după slujba din a treia zi de Paște, și a încins un grătar chiar în spatele bisericii, în cimitirul satului.
Astfel, cred enoriașii, a dat dovadã de o totalã lipsã de respect fatã de valorile creștine. Mai mult, colegii săi de breaslã spun cã „cimitirul este pentru pomenirea morților, nicidecum pentru fãcut grãtare”.
Mai rău e că, dupã ce a încãlcat regulile Bisericii, preotul din Iana a postat pe pagina sa de socializare, imagini în care apare preparând fripturile de pe grătar, alături de trei enoriași, un bărbat și două femei, cu mormintele din cimitir în fundal, scrie vremeanoua.ro.

    “Voi munci pânã la ultima mea picãturã de sânge ca tu sã ai dreptul sa nu fii de acord cu mine”, mesajul lui Petre Țuțea, este motto-ul paginii de socializare a preotului Marius Mãrcutã, parohul din comuna Iana.
    Totuși, se pare că nu crede în el… din moment ce, după ce a postat-o, a șters respectiva fotografie și a scris un mesaj dur la adresa criticilor săi: “Cum recunoști un om adevărat? Uită-te la cetele de idioți care aruncă cu pietre în el!!!”.

    Apoi, a postat articolul publicat de vremeanoua.ro și a scris un nou mesaj: “Mulțumim, doamnă ziarist, în același timp cer scuze Mihai Olaru pentru că darul tău a ajuns subiect de presă, cer scuze Nelu Gangu că efortul vostru a devenit subiect de presă …”tinerelelor” care împodobiți cu mintea, efortul și credința voastră, Biserica, CONTINUAȚI!!!”

În schimb, un preot din Iași e acuzat că dă afară credincioșii cu firma de pază. Un scandal uriaș în Casa Domnului,  care este anchetat de Mitropolia Moldovei și Bucovinei, după ce preotul Constantin Grigore este acuzat că dă afară credincioșii de la slujbe.

Părintele ar fi angajat o firmă de pază, iar bodyguarzii nu i-ar lăsa pe enoriași să se închine și să lase acatiste la celălalt preot al parohiei.

http://www.libertatea.ro/stiri/un-preot-din-vaslui-a-facut-gratar-in-cimitir-1812257

Lasati un raspuns