Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Ceremonia de întronizare a Preasfințitului Ioan Casian ca Episcop al Bisericii Ortodoxe Române a Canadei

Duminică 7 mai 2017, reprezentanți ai Ambasadei României au asistat, la Biserica Ortodoxă Sfântul Gheorghe din Saint-Hubert / Montréal,la întronizarea PS Ioan Casian, primul Episcop Ortodox Român al recent înființatei eparhii a Canadei, transmite Romanian Global News.
La eveniment au participat o delegație a Bisericii Ortodoxe Române din care au făcut parte IPS Nifon Mihăiță, exarh patriarhal și Mitropolit al Târgoviștei, IPS Iosif, Mitropolitul Europei Occidentale și Meridionale și IPS Nicolae, Mitropolitul celor două Americi, preoți din parohiile ortodoxe românești din Canada, ierarhi reprezentând bisericile ortodoxe surori, reprezentanți ai autorităților locale din provincia Quebec, ai altor biserici din Montréal, precum și numeroși credincioși ortodocși români.
Folosim și această ocazie pentru a transmite felicitări și urări de slujire rodnică și îndelungată Preasfinției Sale Ioan Casian, în folosul importantei comunități pe care o păstorește.

Video: https://lacasuriortodoxe.ro/video-noutati/intronizarea-primului-episcop-ortodox-roman-al-canadei.html?id=71016

http://www.rgnpress.ro/rgn_17/index.php?option=com_content&view=article&id=24707:2017-05-09-10-01-17&catid=50:diverse–sport&Itemid=75

Lasati un raspuns