Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Moment de sărbătoare pentru românii din Trani. Parohia românească TRANI în haine de sărbătoare

În duminica a IV-a după Învierea Domnului, Parohia Trani din Protopopiatul Puglia-Basilicata s-a îmbrăcat în haine de sărbătoare. În această zi binecuvântată, a avut loc slujba de sfințire a iconostasului și a lucrărilor efectuate în din biserica parohială San Martino (Sfântul Martin de Tours), transmite Părintele Ioan Lupășteanu, preluat de Romanian Global News.
Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Siluan și prin grija domnului Arhitect Angelo La Notte, în baza contractului de comodat încheiat între Primăria Trani și Parohia Trani, lăcașul de cult vechi de peste 1200 de ani a îmbrăcat din nou veșmântul luminat al icoanelor.
La sfârșitul Dumnezeieștii Liturghii, săvârșite de Părintele Arhimandrit Atanasie, alături de un sobor de preoți din sudul Italiei, Vicarul Administrativ al Episcopiei noastre a sfințit catapeteasma și icoanele care împodobesc interiorul celei mai vechi bisericii din patrimoniul orașului Trani.

În cuvântul de învăţătură Părintele Atanasie a subliniat importanța artei sacre dezvoltată în comunitatea creştină în istoria Bisericii, încărcătura religioasă a acesteia existând numai prin lucrarea Harului divin.

La finalul slujbei au fost acordate mai multe Gramate de mulțumire donatorilor și ostenitorilor Sfântului Locaș.

Slavă lui Dumnezeu pentru toate binecuvântările primite în această zi de praznic și ostenitorilor Sfântului Locaș.

http://www.rgnpress.ro/rgn_17/index.php?option=com_content&view=article&id=24687:2017-05-08-09-39-26&catid=50:diverse–sport&Itemid=75

Lasati un raspuns